Ingen jul uden marcipan - og her i huset betyder det marcipan med alkohol. Der er flere forskellige slags likør og spiritus, som passer rigtig godt sammen med marcipan. En af de mere klassiske er chokolader med fyld af cognac-marcipan. Jeg plejer gerne at lave med Pisang Ambon eller Bailey's, men i år var jeg desværre løbet tør for begge dele - Hvem har mon drukket det? Så er gode dyr jo rådne, men jeg havde heldigvis en flaske Dooley's, som man vel godt kan sige, minder lidt om Bailey's.
Marcipankugler med Dooley's
200 g ren rå marcipan
25 g Dooley's
100 g flormelis
150 g mørk chokolade til overtræk
Evt. drys, krymmel eller anden pynt
Bræk marcipanen ud i mindre stykker, og put det i en skål. Hæld Dooley's og flormelis sammen med marcipanen.
Ælt det hele grundigt sammen - Det er nemmest at bruge hænderne. Hvis det klistrer rigtig meget, så tilsæt lidt ekstra flormelis. Pas på ikke at putte for meget i, for det er rigeligt sødt i forvejen.
Del marcipanen ud i stykker af 10 gram - Ja, jeg bruger en bagevægt, så kuglerne bliver lige store, for man kan altså godt se en forskel på et enkelt gram, når stykkerne er så små.
Dekorer evt marcipankuglerne, med krymmel eller lignende. Jeg bruger altid forskelligt krymmel, alt efter hvad der er inden i chokoladen. På den måde kan jeg kende forskel på dem - De her fik et lille sukkerhjerte.
Når chokoladen er størknet helt, fyldes konfekten i en lufttæt bøtte, og stilles køligt.
Lavede dem her igår....NØJ hvor er de goe!!!!!!
SvarSletEr glad for, ar du kan lide opskriften. Dooley's og marcipan er ikke en helt dum kombination :)
SvarSlet