7. december 2012

Filoruller

Jeg elsker forårsruller - Altså den gode slags, hvor man kan gennemskue, hvad fyldet består af, ikke dem hvor der er en ubestemmelig brun masse indeni. Hvis i har fulgt med på min blog, har i nok også efterhånden erfaret, at jeg er mest til mad der er lavet helt fra bunden, af gode råvarer. Derfor laver jeg selvfølgelig også mine egen version af forårsruller. Jeg ved faktisk ikke engang om man må kalde dem for forårsruller, for jeg laver dem ikke i rispapir, men i filodej. Af helbredsmæssige årsager spiser jeg meget lidt frituremad, og jeg ved simpelthen ikke, om rispapir vil blive sprødt, hvis man bager det i ovnen - Det må være mit næste eksperiment, for filodejen kan altså godt drille lidt indimellem.

Filoruller:

1 spsk olie
2 tsk karry
3 gulerødder
200 g hvidkål
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk fintrevet, frisk ingefær
Evt. 1 rød chili
350 g hakket oksekød
Salt og peber

1 rulle filodej
1 æggehvide
Olie til pensling

Riv gulerødderne groft, eller skær dem ud i julienne, hvis du har god tid. Hak løget og snit hvidkålen rimeligt fint. Hak hvidløg og chili.


Varm olien op i en wok eller stor pande. Drys karry ud i den varme olie, og lad den bruse op - Karry skal IKKE brændes af !! Brændt karry smager forfærdeligt !! Det skal lige have lov at bruse op i varmt fedtstof, på den måde fjerner man nemlig nogen af de bitterstoffer der er i karry. Sauter løgene til de er klare, tilsæt kødet, og brun det godt. Herefter tilsætter du dine klargjorte grøntsager, og sauterer dem sammen med det brunede kød - Det er vigtigt hele tiden at røre rundt, så grøntsagerne ikke tager farve.


Smag til med salt og peber. Efter et par minutter slukkes for kogepladen - Lad fyldet stå og trække det sidste varme, mens du gør filodejen klar.


Filodej kan købes på frost i velassorterede supermarkeder - Nej, jeg laver det ikke selv. Det er ultra tynde stykker af dej, og som regel er der 5 eller 6 ark i en rulle, og 2 ruller i en pakke. Sådan et ark er omkring samme størrelse som et stykke A3 papir, så de skal deles på midten - Jeg plejer at bruge en ren saks. Læg bunken af dej-ark under et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.


Tag et halvt ark ud på bordet, og fold det på midten - Så er det noget nemmere at styre, uden det går i stykker. Læg et par spsk af fyldet midt på dejen, og pensl kanten hele vejen rundt med æggehvide. Fold kanterne ind og rul dejen rundt om fyldet.
Læg rullerne på en bageplade, pensl overfladen med olie, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.


Server rullerne med din foretrukne dyppelse. Jeg bruger chilisauce - Og nej, den laver jeg heller ikke selv, for den er kineserne altså bedre til at lave, end jeg er. Til gengæld køber jeg en god en, uden alle mulige tilsætningsstoffer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar