5. december 2012

Lakridsmandler

Det er blevet december, og dermed er det blevet tid til at få lavet julegodter. Jeg plejer at købe mig fra det der med chokolademandler - Jeg har et VIRKELIG svagt punkt for Summerbirds lækre mandler ! Jeg synes bare de er ret dyre - 45 kr for 100 gram, men til gengæld alle pengene værd. Jeg fik ideen, selv at lave dem. De fås i mange varianter, men dem med hvid chokolade og lakridspulver er altså virkelig gode. Jeg tror ikke, at jeg er den eneste der har fået ideen, for i Superbest reklamen fra denne uge er der en opskrift på dem - Det er dog ikke den jeg er gået ud fra.

Lakridsmandler:

100 g mandler
100 g hvid chokolade
1 spsk lakridspulver

Læg mandlerne i et ovnfast fad, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 160 grader. Lad dem riste i ca. 15 min. Lad mandlerne køle helt af, inden du gør mere.


Hak chokoladen - og lad nu være med at bruge overtræksknapper, det har ikke ret meget med chokolade at gøre.


Smelt chokoladen over vandbad. Lad det temperere, så det bliver lidt tykkere, og har nemmere ved at hænge fast på mandlerne. Put mandlerne i skålen med den tempererede chokolade, og vend det hele rundt.


Fisk forsigtigt mandlerne op af chokoladen, og læg dem over på et stykke bagepapir. Lad være med at fedte for meget rundt med det, for du skraber bare chokoladen af igen så.
Put lidt lakridspulver i en sigte, og drys det i et fint lag hen over chokoladen. Alternativt kan du drysse lidt med fingrene, men det bliver knap så jævnt på den måde.Lad mandlerne stå, indtil chokoladen er stivnet - Stil dem evt. i køleskabet, hvis du er meget lækkersulten. Når chokoladen er tørret, samler du hjørnerne af bagepapiret, og ryster lidt, for at få overskydende lakridspulver af.


De bliver ikke lige så pæne som dem fra Summerbird, men de smager næsten lige så godt.
Jeg har puttet mine mandler i en lufttæt beholder, og håber så på at jeg glemmer alt om dem indtil jul. Jeg gider nemlig ikke at skulle lave en portion mere, jeg har jo også andre godter der skal trylles frem.

3 kommentarer:

 1. Lyder virkelig lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også rigtig lækre! Mandler, hvid chokolade og lakrids er noget af det bedste!

   Slet
 2. Glæder mig til at smage.

  SvarSlet