28. juli 2013

Mandelpesto

Jeg vil vove at påstå, at alle kan lave deres egen pesto. Der er mange variationer, men personligt er der 3 versioner jeg holder særligt meget af: Persillepesto, peberfrugtpesto og mandelpesto - alle selvfølgelig hjemmelavede. De opskrifter jeg har kunnet finde på mandelpesto, er egentlig bare det jeg kalder for persillepesto. En persillepesto, hvor pinjekernerne er udskiftet med mandler. Det smager rigtig dejligt, men en mandelpesto er det altså ikke. Denne version indeholder ingen krydderurter, og smager ganske enkelt af mandler og hvidløg. Den er himmelsk! Den kan anvendes ganske ligesom den klassiske pesto genovese: som tilbehør til pasta eller kød, som smørelse på bruschetta, eller som dyppelse til et stykke godt brød. Prøv det!

Mandelpesto:

100 g soyamandler
Ca. 1 1/2 dl god olivenolie
2 små fed hvidløg
1/2 tsk friskkværnet peber

Put mandlerne i en minihakker eller blender, og hæld størstedelen af olien ved.


Tilsæt friskkværnet peber og presset/finthakket hvidløg.


Blend et øjeblik - ikke for længe, pestoen må gerne være lidt grov.


Er pestoen for tyk, så rør lidt mere olie i. Smag på den, og se om der skal lidt ekstra salt i - men mandlerne er salte fra start, så det er nok ikke nødvendigt.


Hvis ikke pestoen bruges straks, så hæld den på et glas, og opbevar den på køl. Det kan ihvertfald holde en uges tid.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar