9. august 2013

Grahamsbrød

Det er begrænset hvor meget mad jeg får lavet her hjemme i øjeblikket. Jeg indtager både frokost og aftensmad på arbejde, og de få timer jeg tilbringer her hjemme bliver absolut ikke brugt på at eksperimentere i køkkenet. Idag har jeg holdt fri, og besluttede derfor, at kæresten skulle forkæles med friskbagt brød til eftermiddagskaffen. Jeg gav mig derfor i kast med at fremtrylle et par lækre grahamsbrød. Jeg synes grahamsmel er rigtig lækkert at bage af. Det er fuldkorn, men malet så fint, at brødet alligevel minder lidt om lyst brød. Desuden har det en let nøddeagtig eftersmag, som jeg holder rigtig meget af.

Grahamsbrød - 2 stk:

3 dl ylette
3 dl varmt vand
50 g gær
2 spsk flydende honning
2 tsk salt
3 spsk olivenolie
400 g grahams mel
Ca. 450 g hvedemel

Rør vand og ylette sammen til en håndlun blanding. Opløs gæren heri og tilsæt salt, honning og olie.


Rør grahamsmelet i, og herefter hvedemelet. Hold lidt hvedemel tilbage, til du er sikker på hvor meget dejen kan tage. Ælt dejen godt igennem - Jeg lader det køre ca. 5 min på min røremaskine. Lad den færdige dej hæve tildækket i ca. 45 min.


Ælt dejen, og del den i to. Hver del formes til et brød, og puttes evt. i en smurt brødform. Lad brødene hæve 30 min. inden bagning.


De hævede brød pensles med vand og ridses evt. lidt i overfladen.


Bages 30 min ved 200 grader varmluft.


Tag straks brødene ud af formene, så skorpen ikke bliver blød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar