15. juli 2013

Cæsar-dressing

Til en cæsarsalat hører selvfølgelig cæsar-dressing. Der er lidt uenighed omkring hvordan den skal laves - hvorvidt der skal ansjoser eller engelsk sauce i, og om alle ingredienser skal blendes på en gang eller om olien skal emulgeres i stille og roligt, som i en mayonnaise. I min er der ingen ansjoser, og den bliver pisket som en mayonnaise. Jeg synes den er som sådan en skal være, men det er selvfølgelig smag og behag.

Cæsar-dressing - 2 prs:

1 æggeblomme - bør være pasteuriseret, men jeg bruger friske æg
1 fed hvidløg
1 tsk dijon sennep
2 tsk engelsk sauce
1/4 tsk salt
1 tsk æblecidereddike
1 dl olivenolie
2 spsk parmesan

Æggeblomme, fintrevet hvidløg, dijon sennep, engelsk sauce, salt og æblecidereddike piskes grundigt sammen.


Olien piskes i lidt efter lidt. Det skal gå meget stille i starten, men efterhånden kan der høldes hurtigere og hurtigere. Olien skal hele tiden arbejdes ind i dressingen, og må ikke ligge i store sjatter, for så risikerer du at dressingen skiller. Hvis du synes at dressingen er for tynd, bruges mere olie.


Når dressingen har den ønskede konsistens røres 2 spsk meget fintrevet parmesan i. Lad dressingen trække på køl en halv times tid, så osten opløses lidt.


Dressingen kan selvfølgelig bruges til andre salater end lige en cæsar salat, men det er en ret fed sag med en utroligt kraftig smag, så det er ikke noget jeg spiser så ofte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar