9. juli 2013

Hyldeblomstpandekager

Sæsonen for hyldeblomster er så småt ved at være ovre. Jeg har været ret sent ude i år, men da jeg arbejder fra middag til sent ud på aftenen 5 dage i ugen, er der ikke så meget tid til at lege i køkkenet her hjemme. Men jeg nåede det! Idag har jeg haft en fridag, og jeg havde bestemt på forhånd, at der skulle laves hyldeblomstpandekager. Vi lavede dem til spejder, da jeg var barn, og jeg elskede dem. Det var super sjovt med sådan en pandekage med håndtag. Vi snuppede dem direkte fra panden, og sad og spiste dem rundt om bålet. Men de kan altså også udgøre en lækker dessert eller lidt godt til aftenskaffen. De har en super fin og delikat smag af hyldeblomst, som dog hurtigt overdøves, hvis man putter for meget marmelade på. Prøv dem! Hvis du er heldig, kan du lige nå det.

Hyldeblomstpandekager - 6 stk:

6 store klaser af hyldeblomster
2 æg
120 g hvedemel
50 g smeltet smør
2 dl tykmælk
2 spsk sukker
Rapsolie til stegning - mængden afhænger af størrelsen på panden
Flormelis til drys
Evt. marmelade

Skyl hyldeblomsterne godt, og læg dem til tørre på et viskestykke.


Pisk æg, hvedemel og smeltet smør helt glat. Tilsæt tykmælk og sukker, og pisk det hele grundigt sammen. Dejen skal være tyk.

Hæld olie i en pande, så du har et lag på ca, 1,5 - 2 cm. Varm det så meget op, at det syder omkring en tandstikker, når du stikker den ned i olien. Dyp en klase hyldeblomster i dejen, så blomsterne er helt dækket.


Læg pandekagen ned i den varme olie, med blomsterne nedad.


Steg hyldeblomstpandekagen indtil den bliver gylden i kanten. Så skulle den også gerne have fået en fin gylden farve under bunden. Tag den op, og læg den på fedtsugende papir. Klip det stilk af, som ikke er blevet stegt.


Drys pandekagerne med lidt flormelis, og server evt. med en skefuld marmelade.Ingen kommentarer:

Send en kommentar