6. juli 2013

Timianrøget kamsteg

Når jeg laver flæskesteg, gør jeg det gerne i grillen. På den måde slipper jeg for at svine min ovn til, og i grillen kan jeg give kødet røg, mens jeg steger det. Sådan et stykke letrøget gris er altså virkelig lækkert. Normalvis bruger jeg ren bøgesmuld, men jeg tilsætter nogen gange andre ting, for at give røgen en lidt anden smag. Idag benyttede jeg mig af, at mit urtebed bugner af lækre krydderurter, som jeg slet ikke kan følge med til at bruge. Valget faldt på timian, og selv om det har en ret kraftig duft, får kødet og sværen kun en meget let timiansmag.

Timianrøget kamsteg - 4 prs:

Ca. 1 kg kamsteg
2 tsk groft salt
1 håndfuld friske timiankviste
100 g bøgesmuld

Salt og 2 tsk friske timianblade stødes sammen i en morter - Gem det sidste timian og de bare kviste.


Gnid kamstegen på både svær og kød med urtesaltet, og lad den trække på køl i en halv times tid, mens grillen gøres klar.


Hæld bøgesmuld i en lille foliebakke og læg resten af timiankvistene oveni.


Læg kamstegen i grillen med en drypbakke under. Sæt bakken med røgsmuld over kullene, og læg låg på grillen.Stegen skal have et sted mellem en time og halvanden. Mål med stegetermometer om stegen er færdig - den skal have en kernetemperatur på 75 grader.


Lad stegen hvile min. 15 min. inden den skæres ud. Brug evt. fedtet fra drypbakken til at lave en opbagt sovs. Der bliver en fantastisk sovs af flæskesteg på grill.


Her er stegen serveret med nye danske kartofler og gulerødder, blomkålspuré og opbagt brun sovs.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar