En af mine absolutte favoritsalater er en cæsar salat. Den er ganske simpel, men smager fantastisk. Mange tror fejlagtigt, at en klassisk cæsar salat indeholder kylling, men den oprindelige opskrift indeholder kun romaine salat, brødcroutons, høvlet parmesan og den fantastiske dressing. Jeg putter dog også kylling i salaten, for at den mætter noget mere. Vi får det gerne som aftensmåltid om sommeren, hvor appetitten ofte ikke er den største. Denne salat minder meget om den oprindelige, men er alligevel ikke helt rigtig. Jeg har brugt rød pluksalat fra haven i stedet for romaine, tilsat kylling og udskiftet den høvlede parmesan med sprøde, bagte parmesanflager.
Cæsar-inspireret-salat - 2 prs:
100 g pluksalat
300 g stegt kyllingebryst
4 stk sprøde parmesanflager
1 portion fuldkornscroutons med salt
1 portion cæsar-dressing
Salaten plukkes i mundrette stykker og vendes sammen med dressingen.
Salaten anrettes på tallerkener med croutons og skiver af kylling ovenpå.
Slut af med et par parmesanflager.
Denne gang var jeg lige lidt kreativ, og pyntede med et par kornblomster. Jeg burde have pillet kronbladene af, og udelukkende brugt dem, da selve blomsterknopperne er hårde og uspiselige. Men de er så fine, når de er hele, så det gjorde jeg altså ikke. Kronbladene fra kornblomst er relativt smagsløse, men jeg synes de er flotte.
Cæsar-inspireret-salat - 2 prs:
100 g pluksalat
300 g stegt kyllingebryst
4 stk sprøde parmesanflager
1 portion fuldkornscroutons med salt
1 portion cæsar-dressing
Salaten plukkes i mundrette stykker og vendes sammen med dressingen.
Salaten anrettes på tallerkener med croutons og skiver af kylling ovenpå.
Slut af med et par parmesanflager.
Denne gang var jeg lige lidt kreativ, og pyntede med et par kornblomster. Jeg burde have pillet kronbladene af, og udelukkende brugt dem, da selve blomsterknopperne er hårde og uspiselige. Men de er så fine, når de er hele, så det gjorde jeg altså ikke. Kronbladene fra kornblomst er relativt smagsløse, men jeg synes de er flotte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar