Jeg elsker ost! Det er simpelthen noget af det lækreste, og kan anvendes på utallige måder. Parmesan er helt klart blandt favoritterne. Der er simpelthen så meget smag i sådan noget, og jeg spiser sjældent en pastaret, uden der er parmesan på eller i. Lidt ost i en salat er også noget vi bruger meget her i huset, og parmesan bliver bl.a brugt i aspargessalat og cæsarsalat. Den anden dag fik vi en cæsar-inspireret salat, og for at peppe den lidt op lavede jeg sprøde parmesanflager som erstatning for den høvlede parmesan, der er på den klassiske.
Smagen i osten ændrer sig lidt, når den bliver bagt. Jeg synes den bliver lidt kraftigere og mere syrlig. Det er ikke noget jeg kan spise i ubegrænsede mængder, men en flage eller to til en gang salat, det er noget der dur.
Sprøde parmesanflager - 6 stk:
75 g parmesan
Riv parmesanosten på et groft rivejern.
Læg parmesanen ud i rækker på bagepapir. Det må ikke ligge alt for tæt, for det flyder lidt ud under bagningen.
Osten bages 15-20 min ved 180 grader varmluft. De skal være gyldne, men må ikke blive mørke.
Når flagerne er kølet af, bliver de sprøde, og så stive at de kan stå.
Her er parmesanflagerne serveret til en cæsar-inspireret salat.
Smagen i osten ændrer sig lidt, når den bliver bagt. Jeg synes den bliver lidt kraftigere og mere syrlig. Det er ikke noget jeg kan spise i ubegrænsede mængder, men en flage eller to til en gang salat, det er noget der dur.
Sprøde parmesanflager - 6 stk:
75 g parmesan
Riv parmesanosten på et groft rivejern.
Læg parmesanen ud i rækker på bagepapir. Det må ikke ligge alt for tæt, for det flyder lidt ud under bagningen.
Osten bages 15-20 min ved 180 grader varmluft. De skal være gyldne, men må ikke blive mørke.
Når flagerne er kølet af, bliver de sprøde, og så stive at de kan stå.
Her er parmesanflagerne serveret til en cæsar-inspireret salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar