28. juli 2013

Soyamandler

Jeg har altid været ekstremt glad for nødder, kerner og frø. Ofte har jeg en skål med en af delene til at stå på sofabordet, og så bliver der ellers snacket. Mandler er klart en af mine favoritter, og jeg spiser dem gerne direkte fra bøtten, men de er altså også virkelig gode, når de får lidt ekstra smag. Jeg har førhen lavet saltmandler, men nu har jeg fået en ny ven - Soyamandler! Havde da aldrig tænkt på, at mandler og soya var en lækker kombination, men det smager altså virkelig godt. Opskriften her kan selvfølgelig også bruges til andre nødder. Prøv at blande solsikkekerner imellem mandlerne, det er også rigtig dejligt.

Soyamandler:

200 g mandler
ca. 1 dl soya
Læg mandlerne i et ovnfast fad, og bag dem ca. 10 min ved 180 grader. Hæld soyaen over de varme mandler - Det vil allerede nu svinde en del, fordi manderne er tørre, og fadet er varmt. Rør godt rundt i mandlerne, så der kommer soya på dem alle, og sæt dem tilbage i ovnen.


Mandlerne bages yderligere 10-15 min - Indtil al soyaen er kogt væk. Rør jævnligt rundt i mandlerne, så soyaen fordeles jævnt på dem. Når al soyaen er optaget af mandlerne, skal de lige have 5 min længere, så de ender med at være sprødeNår de lige kommer ud af ovnen, vil de være lidt bløde i det, men så snart de er kølet af, bliver de dejligt sprøde.


Mandlerne kan opbevares i en lufttæt beholder - hvis du kan lade være med at spise dem alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar