7. oktober 2013

Tomater fyldt med vildt og svampe

Sidst jeg lavede dyreryg, skar jeg fileterne fra benet. Da jeg havde skåret de pæne fileter af, sad der en del kød tilbage, som jeg selvfølgelig skar af, og jeg endte derfor med en pæn håndfuld småkød. Jeg kunne ikke rigtig komme i tanke om andet at bruge kødet til, end at hakke det. Men hvad bruger man en håndfuld hakket vildt til? Da jeg samme dag havde købt nogle store flotte tomater, fandt jeg på at fylde dem. Fyldet blev en variation af den klassiske duxelle - blandet med vildtkødet. Resultatet blev rigtig lækkert, og det er helt sikkert en garniture jeg vil lave til vildt en anden gang.


Tomater fyldt med vildt og svampe - 5 stk:

100 g småkød af vildt
100 g røget bacon
200 g svampe
50 g løg
1 spsk smør
2 spsk vildtfond
2 spsk hakket persille
2 spsk rasp eller brødkrumme
Salt og friskkværnet peber
5 store tomater

Småkød, bacon, svampe og løg kæres gennem en kødhakker og blandes godt sammen.


Bring en gryde vand i kog. Lav et kryds med en skarp kniv i bunden af tomaterne - Lad være med at skære for dybt, det er bare lige skindet der skal brydes.


Put tomaterne i det kogende vand, og lad dem ligge der i 15-20 sek. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med koldt vand. Skindet skulle nu gerne være løsnet så meget, at det nemt kan pilles af.


Skær toppen af tomaterne og skrab kerner og skillevægge ud - Pas på ikke at skrabe så meget, at der går hul i selve tomat"kødet"

Smelt smørret i en pande og svits svampe/vildt hakkelsen. Brun det hele godt og tilsæt vildtfond og rasp/brødkrumme for at binde det sammen. Til sidst vendes den hakkede persille i, og der smages til med salt og peber.



Put fyldet i de udhulede tomater og drys med lidt rasp. Sæt dem i et ovnfast fad.



Bag tomaterne 10 min ved 200 grader.







3 kommentarer:

  1. Hej Lykke

    Det lyder rigtig godt med vildtkød og svampe, måske kunne man også bruge farsen som fyld i bagte græskar eller peberfrugter?

    Vh Lykke A. :-)

    SvarSlet
  2. Hej Lykke.

    Jeg er sikker på, at fyldet ville være rigtig fint at bruge i græskar, peberfrugter, squash eller lignende. Mon ikke det også ville gøre sig godt i sprøde filo-pakker eller andre former for sprødt dej?

    SvarSlet
  3. Jo, en rigtig god idé, det vil jeg prøve på et tidspunkt som en gæsteret, tak :-)

    SvarSlet