22. september 2013

Timianmarinerede gulerodsstrimler

Den anden dag snuppede jeg en lille pose lilla gulerødder med hjem fra arbejde. Jeg synes de lilla gulerødder er super smukke, og disse skulle bruges som garniture til et stykke filet af rådyr. Jeg havde egentlig planlagt, at de skulle dampes. Heldigvis forsøgte jeg mig med en enkelt gulerod først. Jeg var ikke sikker på om farven ville fise ud i vandet - Men det gjorde den. Efter forskellige forsøg med dampning, måtte jeg søge lidt hjælp blandt madbloggere. Der var en som anbefalede mig, at råmarinere gulerødderne, så jeg måtte igang med at eksperimentere lidt. Eksperimentet blev en succes, så her har i opskriften.

Timianmarinerede gulerødder:

1/2 kg gulerødder

Marinade:

3 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
1 spsk honning
1/2 tsk salt
1 spsk friske timianblade

Gulerødderne strimles helt fint - Enten med en tyndskræller eller på et mandolinjern.


Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Put gulerodsstrimler og marinade i en pose, og vend det grundigt rundt.


Lad gulerødderne marinere i køleskab i min. 4 timer - De skal gerne ende med at være lidt bløde, men stadig have bid.


Her er de brug som underlag til et stykke filet af rådyr.


1 kommentar:

  1. Hej Elin.

    Min blog har vist ikke fanget en ret stor del af jeres interesse. Hvis det var tilfældet, havde i nok kigget lidt nærmere på min side, og opdaget fanen "Boykot Finde Opskrifter" som du finder i toppen af siden. Jeg ønsker under ingen omstændigheder at være en del af jeres "netværk" og så faktisk helst, at i ophørte med at snylte på madbloggeres arbejde, og i stedet fokuserede på, rent faktisk selv at gøre et stykke arbejde.

    SvarSlet