Indisk mad er ikke noget jeg har gjort ret meget i førhen, men de seneste år har jeg fået øjnene op for at det indiske køkken kan en hel masse lækkert, hvis blot man forstår at få balanceret krydderierne. Mestrer man ikke det, kan man ende ud med noget helt modbydeligt stads - Så vær lidt varsom med at freestyle for meget.
Traditionelt set er Tandoori Kylling tilberedt på spyd i en aflang ler-ovn, kaldet en tandoor - Deraf navnet. Her bliver kyllingen bagt hårdt, således at den bliver lidt sveden i kanterne. Det er de færreste der lige har sådan en i baghaven, og der er derfor, med tiden, kommet forskellige afarter af tandoori kylling, som er tilberedt i en alm. ovn. Den jeg har lavet her, har jeg valgt at lade ligge i yoghurten, under tilberedningen. På den måde bliver marinaden til en sovs, næsten som den man kender fra butterchicken, og det harmonerer lidt bedre med min holdning til madspild, end hvis marinaden blot smides væk. Resultatet er super møre kyllingelår i en lækker, krydret sovs.
Tandoori Kylling - 3 prs:
- 1 kg kyllingelår
- 3 dl yoghurt naturel
- 2 spsk tandoori masala
- Saft af en lime
- 1 spsk revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- Chili efter smag
- 1 dåse hakket tomat
- 2 tsk salt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar