8. januar 2021

Tandoori kylling

 Indisk mad er ikke noget jeg har gjort ret meget i førhen, men de seneste år har jeg fået øjnene op for at det indiske køkken kan en hel masse lækkert, hvis blot man forstår at få balanceret krydderierne. Mestrer man ikke det, kan man ende ud med noget helt modbydeligt stads - Så vær lidt varsom med at freestyle for meget.

Traditionelt set er Tandoori Kylling tilberedt på spyd i en aflang ler-ovn, kaldet en tandoor - Deraf navnet. Her bliver kyllingen bagt hårdt, således at den bliver lidt sveden i kanterne. Det er de færreste der lige har sådan en i baghaven, og der er derfor, med tiden, kommet forskellige afarter af tandoori kylling, som er tilberedt i en alm. ovn. Den jeg har lavet her, har jeg valgt at lade ligge i yoghurten, under tilberedningen. På den måde bliver marinaden til en sovs, næsten som den man kender fra butterchicken, og det harmonerer lidt bedre med min holdning til madspild, end hvis marinaden blot smides væk. Resultatet er super møre kyllingelår i en lækker, krydret sovs.



Tandoori Kylling - 3 prs:

  • 1 kg kyllingelår
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk tandoori masala
  • Saft af en lime
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • Chili efter smag
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 tsk salt


Hak chili, rødløg og hvidløg fint, og put det i en skål sammen med limesaft, yoghurt, tandoori masala, hakket tomat og salt. Rør marinaden godt sammen.


Tag hvert kyllingelår, og giv et par snit på hver side. Dette gøres, for at marinaden bedre kan trænge ind i kødet.


Læg kyllingelårene i en skål og fordel marinaden imellem dem. Sørg for at der er marinade på al kyllingen. Træk et stykke film over, og lad det trække i køleskabet i mindst et par timer - helst til dagen efter. 


Hæld kylling og marinade over i en stegeso, og sæt den i ovnen ved 180 grader varmluft. Giv kyllingen ca. 45 min. med låg på. Derefter tages låget af, og varmen skrues op på 250 grader - evt. med grillfunktionen tændt. Giv kyllingen yderligere 15 minutter - Den må godt blive lidt sveden i kanten.



Giv kyllingen et drys af noget grønt - Koriander, persille, kørvel el. lign. Server den sammen med ris, naan og evt. en lækker mangosalat.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar