8. december 2012

Rice Krispies-toppe


Jeg tror, at cornflakestoppe efterhånden er blevet en juleklassiker i rigtig mange hjem. Der er flere måder at lave dem på - Nogen knap så heldige som andre. Rigtig mange opskrifter er med palmin, som efter min mening overhovedet ikke skal bruges til andet end at koge klejner i ! Ej, hver sin smag, men jeg synes virkelig, at palmin er ulækkert at få ind i munden ! De lidt bedre opskrifter er med smeltet chokolade, og det smager jo meget godt. Min opskrift på cornflakestoppe har jeg fra min mor. Hvor hun har den fra ved jeg ikke - Men gode det er de !  Mine toppe bliver dog ikke lavet med cornflakes, men med rice krispies, og det er der flere grunde til. For det første er de nemmere at forme. For det andet er jeg ikke super vild med cornflakes med mælk, så jeg gider ikke købe en hel pakke, bare for at lave en portion toppe.

Rice Krispies Toppe

100 g smør
4 spsk kakao
150 g sukker
1/2 dl sirup
1 dl kokosmel
4 dl rice krispies

Smør, kakao, sukker og sirup varmes sammen i en gryde under ømrøring. Det skal bare lige være sådan, at det bliver en ensartet masse.


Tilsæt kokosmel og rice krispies og vend det hele godt sammen.


Så er det bare at stikke klør 5 ned i gryden, og begynde at forme nogen toppe - Det er noget grat, men fingrene er altså det bedste redskab til det.


Sæt toppene på et stykke bagepapir. Lad dem sætte sig, inden du fylder dem i en kagedåse. Husk at gemme dem godt, så børn og mænd ikke finder dem, for så har de det med at forsvinde - Altså toppene :o)


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar