20. december 2015

4. søndag i advent - Æbletoddy

Det er blevet tid for 4. og sidste låge i adventskalenderen. I denne uge får i opskriften på en dejlig varm æbletoddy. Den egner sig perfekt, til at nyde i ro og mag i juledagene. Den er dejligt krydret, og de varme krydderier gør at den luner langt ind i sjælen. Hvis man gerne vil have en alkoholfri version, kan man sagtens undlade rom, og bare drikke den varme, krydrede æblemost.



Æbletoddy - 2 prs:


  • 1/2 ltr æblejuice eller -most
  • 2 kanelstænger
  • 4 hele stjerneanis
  • 8 cl mørk rom



Æblemost, eller -juice, hældes i en gryde sammen med kanel og stjerneanis. Kog mosten op, sluk for blusset, og lad den trække i en halv times tid.


Bring mosten til kogepunktet igen, og hæld den over i to glas eller krus. Tilsæt rom.


Nyd din æbletoddy rygende varm.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar