13. maj 2014

Pasta med asparges og kammuslinger

Det er ved at være længe siden, at jeg sidst har haft tid til at passe min blog. Mit arbejde tager simpelthen alt for meget af min tid. Påsken var ved at tage pippet fra mig, og ovenpå den kom konfirmationssæsonen, hvor vi også har rygende travlt. Nu skal vi lige over store bededag, og så skulle der gerne komme en lille smule ro på igen. Mens jeg har haft travlt med at lave mad til påskefrokoster og konfirmationer, er de sprøde, grønne asparges begyndt at titte frem af den danske muld, og de næste 6 uger har jeg tænkt mig at fortære flest muligt af dem. Sæsonen er nemlig super kort, og løber kun til sankt hans.

Idag har jeg haft en enkelt fridag, og den er blevet nydt i fulde drag. Der er blevet leget med vores hundehvalpe, køkkenhaven er blevet puslet, og til aften nød vi en lækker pastaret med de fine grønne asparges og stegte kammuslinger. En lille smule hverdags-luksus skal der være plads til, men da det trods alt bare er en almindelig grå mandag, blev det kun til de små, billige kammuslinger.

Pasta med asparges og kammuslinger - 2 prs:

250 g god pasta
250 g grønne asparges
1 dl hvidvin
1 dl kraftigt reduceret fiskefond
Fintrevet skal af 1 citron
2,5 dl fløde
Citronsaft
Salt og peber
300 g kammuslinger
Smør til stegning

Sæt en gryde saltet vand over, til at blanchere asparges og koge pasta. Du kan sagtens bruge det samme vand til begge dele.
Bræk den træede del af aspargesne, og skær den spiselige del ud i snitter. Stil dem til side indtil vandet koger.


Hæld hvidvinen i en gryde og kog den ned til det halve. Tilsæt fiskefond, citronskal og fløde og kog det op, lad det stå og simre til det tykner lidt. Smag til med salt, peber og citronsaft.


Put aspargessnitterne i det kogende vand, og blancher dem i 1-2 minutter. Tag snitterne op med en hulske, og sæt dem til side. Kog derefter pastaen i vandet.


Sæt en pande på komfuret for fuldt blus - Den skal blive VARM! Smelt smørret og steg kammuslingerne heri. Bruger du de små, skal de have ca. 30 sek. på hver side - Bruger du en større musling, skal de have 1-2 min på hver side. På grund af den korte stegetid er det super vigtigt, at panden er rygende varm, og at kammuslingerne ikke er våde, når de lægges på panden. Hvis du putter en fugtig kammusling på en halvvarm pande, kan du simpelthen ikke nå, at få stegeskorpe på den, inden den er gennemstegt. Drys kammuslingerne med lidt salt efter stegning.


Hæld vandet fra pastaen, og vend den sammen med de blancherede aspargessnitter og saucen. Anret pastaretten med de stegte kammuslinger ovenpå. Drys evt. med lidt hakket persille eller dild.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar