28. maj 2014

Hindbær-mazarintærte

Ovenpå en lang dag i haven, kan man altså godt få lyst til lidt lækkert til aftenskaffen. Når man så nærmest får smidt en bakke hindbær i nakken, er der, for mit vedkommende, ikke ret langt fra tanke til handling - Hindbærtærte! Opskriften på denne tærte kan sagtens anvendes med andre frugter eller bær, men jeg synes at de let syrlige hindbær passer super godt sammen med den meget søde mazarin, som udgør størstedelen af fyldet i tærten.

Hindbær-mazarintærte - ca. 8 prs:

Mørdej:
200 g mel
75 g flormelis
100 g smør 
1 æg

Mazarincreme:
150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør
3 æg
50 g hvedemel

200 g friske hindbær


Bland mel og flormelis i en skål. Derefter skal smørret blandes i, og her er muligheder. Enten skal du bruge smør, som er taget ud af køleren i god tid, så det er helt blødt - Ellers kan du gøre som jeg, og tage smørret direkte fra køleren, og rive det på et groft rivejern. Smørret skal nulres ud i melet.


Tilsæt ægget og brug det til at samle dejen. Du skal ikke ælte alt for længe - dejen skal bare lige samles til en klump. Pak det ind i en pose eller et stykke husholdningsfilm, og læg det i køleren en times tid.


Drys et godt lag flormelis ud på et stykke bagepapir, læg dejen ovenpå og top det med endnu et stykke bagepapir.  Rul dejen ud mellem de to stykker. Læg dejen over i en stor tærteform Ø 26 cm. Prik tærtebunden med en gaffel, læg et stykke bagepapir over dejen og forbag den 15 min ved 175 grader varmluft.


Mens bunden forbager laves mazarincremen. Smuldr marcipanen i en skål og pisk det sammen med sukker og blødt (eller revet) smør - Det kan være en fordel at lægge et viskestykke over skålen, og piske under det, da du ellers ender med at have skålens indhold spredt ud over hele køkkenbordet.


Æggene piskes herefter i et ad gangen. Til sidst tilsættes melet og det hele piskes til en glat creme.


Fordel mazarinen i den forbagte tærtebund. Det vil smelte lidt, men det gør ikke noget. Stik hindbærrene ned i cremen, så ca. halvdelen af hvert bær stikker ovenud. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30 min


Server evt. tærten med creme fraiche rørt med vanillekorn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar