22. maj 2014

Asparges-frittata

Nede bagerst i min have bor der 4 høns. Jeg giver dem brød- og grøntsagsrester fra køkkenet, og så giver de til gengæld mig lækre friske æg - Det er en win-win situation. Efter orkanen Bodil's hærgen i efteråret, blev vi nødt til at evakuere hønsene, da det nye hønsehus, vi var ved at bygge, blev jævnet med jorden. Det gamle hønsehus var simpelthen for ringe, til at de kunne bo der vinteren over. Tøserne blev derfor flyttet over til mine forældre, hvor de har boet trygt og godt. Nu er vi imidlertid blevet helt færdige med genopbygningen, og derfor er hønsene flyttet hjem igen. Nu skal der spises æg! Godt nok har vi kun 4 høns, men de giver 4 æg om dagen, så vi spiser en del æggekager, omeletter og frittatas.

Frittata lyder skrækkeligt eksotisk, men i virkeligheden er det blot det italienske ord for æggekage. Italienerne putter gerne en masse forskelligt fyld i deres æggekager, og det er derfor jeg vælger at kalde denne for en frittata. I min barndom, hvor pengene af og til var små, kunne min mor godt finde på, at putte fyld i æggekagen, men det bestod af enten kogte kartofler i skiver eller skiver af tørt franskbrød - Begge dele var for ikke at smide noget ud, og for at strække æggene noget længere. Versionen med kartofler var jeg ret glad for, men min mave vender sig stadig, ved tanken om klæge franskbrødsskiver i min æggekage - Jeg tror det var mere af nød end af lyst, at hun puttede dem i.

Asparges-frittata - 2 prs:

6 æg

1 dl sødmælk
1 tsk salt
Friskkværnet peber
1/4 tsk natron
En god håndfuld revet parmesan
250 g grønne asparges
1 tsk smørKnæk den træede ende af aspargesene, og gem dem evt. til en aspargessuppe. Skær aspargesene ud i snitter. Pisk æggene sammen med mælk, natron, salt og et par omgange fra peberkværnen.


Smelt smørret i en pande og hæld æggemassen i. Drys parmesan henover og fordel aspargessnitterne heri.


Sæt panden i ovnen ved 180 grader varmluft, og bag den i ca. 15 min. - Min pande er Ø 28 cm, hvis din er mindre, skal den nok have lidt længere i ovnen.


HUSK en grydelap eller et viskestykke, når du tager panden ud af ovnen. Jeg taler af erfaring, når jeg siger, at det gør nas, at tage fat i sådan et håndtag! Lad frittataen køle af et øjeblik, inden du skærer den ud.


Idag havde i kødfri dag, så vi fik en tomatsalat som tilbehør. Du kan sagtens servere en form for kød til frittataen, hvis ikke du kan undvære.


2 kommentarer:

  1. Det var skam ikke af nød, der kom brød i æggekagen, det bruger vi da stadig, og synes det smager godt. ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha. Så er det nok bare mig, der har et lidt anstrengt forhold til det der våde franskbrød :)

      Slet