30. april 2014

Hjemmelavet pasta

Jeg har en eller anden sær passion for pasta. Jeg ved ikke helt hvor det kommer fra, for det er ikke noget vi har fået særligt ofte i mit barndomshjem - Min far kan nemlig ikke lide det. Hvorom alting er, så synes jeg at pasta er utroligt lækkert. Det er en ganske simpel ting, og der skal virkelig ikke ret meget til, for at lave en lækker pastaret. Skal det gå rigtig stærkt, kan man nøjes med en pakke købe-pasta, et glas tomatsauce og toppe det med en lækker parmesan el.lign - Det smager himmelsk, og tager ca. 15 min. at tilberede.

Jeg laver helst min egen pasta. Jeg køber en god økologisk fuldkorns durummel, som tilsættes et par æg fra vores havehøns, en skvis olivenolie og en knivspids salt - Vupti så er der pastadej, som med garanti ikke indeholder nogle underlige tilsætningsstoffer. Jeg laver gerne dejen om formiddagen, for sådan en har godt af at hvile, inden den rulles ud. Man kan dog sagtens lave den sidst på eftermiddagen.

Pasta - 2-3 prs:

200 g durummel + lidt til udrulning
2  æg
2 tsk olivenolie
1 knivspids fint saltHæld melet i en skål og lav en fordybning i det. Put de øvrige ingredienser ned i hullet.


Med en gaffel begynder du at piske æggene sammen, og arbejder stille og roligt mere og mere mel ind i blandingen. Du vil få en klumpet masse.


Hæld det hele ud på køkkenbordet, og ælt det godt sammen. Det skal blive en blød dej. Her vil nogen vælge at ælte og ælte, for at få en smidig dej, men det er hårdt for håndledene, så jeg gør det senere på pastamaskinen.


Pak dejen ind i en pose eller husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst en time.


Tag en håndfuld dej, tryk den lidt flad, og børst den med mel på begge sider.


Kør klumpen gennem valserne på pastamaskinen på tykkeste indstilling. Den første gang vil dejen blive takket og hullet.


Fold dejen et par gange, og kør den igen gennem maskinen på tykkeste indstilling - Dette gøres nogle gange, indtil dejen bliver pæn og smidig.


Når du har en pæn plade, begynder du at rulle den tyndere - et trin ad gangen, indtil du har nået den ønskede tykkelse. Jeg ruller det meget tyndt, da jeg synes det er lækrest.


Hvis ikke du skal bruge pastaplader, skal dejen nu køres gennem et skær- De fleste pastamaskiner har et bredt og et smalt. Hvilket du bruger er smag og behag. Pladerne kan naturligvis også bruges til at fremstille ravioli o.lign.


Når pastaen er skåret, kan den hænges op på et kosteskaft, eller den kan forsigtigt bredes ud på køkenbordet. Lad være med at smide det i en kæmpe bunke, for så klistrer det sammen.


Alt efter tykkelse skal pastaen koges i 2-3 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar