15. februar 2015

Anmeldelse: L'estragon - Århus


I søndags var jeg ude og spise sammen med en flok af mine skønne kollegaer. Ved et rent tilfælde faldt valget på L'estragon i Århus. Jeg havde ikke tidligere hørt om restauranten, og jeg fandt egentlig kun frem til den, fordi det krævede en hel del detektivarbejde, at finde frem til en århusiansk gourmet-restaurant med søndagsåbent. Men vi blev bestemt ikke skuffede.L'estragon er en meget lille, men hyggelig, økologisk restaurant. Der var fuldt hus, og jeg vil gætte på, at vi i alt var 20 gæster. Bordene stod lidt tæt, men jeg følte mig egentlig ikke generet af det. Atmosfæren var rigtig god.

Vi lagde ud med et glas cremant og lidt snacks, som bestod af saltmandler og grissini med en løgmayo. Løgmayoen var rigtig lækker og havde en dejlig smag af let brunede løg. Det sad vi og hyggede med, mens vi ventede på første ret.


Aftenens første ret bestod af en kammusling-tatar. Kammuslingerne var hakket og rørt med stenbiderrogn, dild og skorzonerrod. Til tataren var der en lækker urtemayo, marinerede strimler af skorzonerrod, og som et sprødt element var der lidt puffede hvedekerner. Det var en super delikat ret med nogle meget lette og sarte smage. Intet af det var for overdøvende, og det komplimenterede i det hele taget hinanden rigtig godt.


Anden ret var en fiskesuppe med bagt lange, rå fennikelcrudité og croutons. Efter min mening, måtte suppen godt have smagt lidt mere af fisk - Ikke fordi den smagte af alt muligt andet, men jeg kan godt lide, at sådan en har en kraftig smag. Langen var flot tilberedt - Skulle måske lige have haft et minut eller to mindre i ovnen, men den var ikke overtilberedt. Den rå fennikel gav en smule bid til retten, og den blide anissmag passede super godt dertil. Brødcroutonerne bidrog ikke rigtig med andet end lidt sprødhed, og en smule "farve" i en ellers farveløs ret. Det var en dejlig suppe, men den manglede lige det sidste, før den fik klokken helt op at ringe.
Vores tredje servering faldt ikke i god jord hos størstedelen af selskabet. Den bestod af en kyllingelever-mousse med puré på brændt æble, rå æbleparisienne, tørrede figner, hakkede valnødder og maltjord. Normalt er jeg ikke til lever. Jeg synes det har en meget grynet konsistens, som jeg ikke bryder mig om. Men den her mousse var altså lækker! Den var cremet uden af være for tung, og den søde frugt var virkelig en velvalgt garniture dertil, og jeg spiste rub og stub.


Aftenens hovedret var et stykke kyllingebryst serveret med hokkaidopuré, bagt hokkaido, syltede, varme parisienne af gul bede, rå syltede skiver at gul bede og et stegt, halvt løg. Kyllingen var stegt rigtig flot, så den var stadig lækker og saftig, samtidig med at den havde super sprødt skind. Hokkaido kan godt være en sød og vammel fornøjelse, men det her var krydret lige tilpas, til at overdøve noget af sødmen. Gule beder er ganske enkelt fantastiske, og disse havde fået en fin mængde syre. Det stegte løg var ikke lige mig - Jeg kan ikke sætte en finger på hvad der var i vejen med det, men det var ikke noget der behagede mine smagsløg.
Det er meget almindeligt, at man udelader den stivelsesholdige kost i hovederetten, når vi er ude i gourmet-segmentet, og jeg manglede det heller ikke til denne ret. Men hvor ville jeg da gerne have haft en lille glace til at binde det hele sammen.


Som afslutning på aftenens måltid fik vi en lille, men utroligt lækker dessert. Creme fraiche is blev serveret med honningkage, appelsincreme og maltmarengs. Det hele var super lækkert, og passede super godt sammen. Jeg var klar til at slikke tallerkenen ren, men det er nok ikke velset, når nu man er ude og spise pænt.


Vi havde en dejlig aften på L'estragon. Humøret var højt, og ingen gik sultne fra bordet. Vi spiste 5 retter i løbet af 3 1/2 time, og følte ikke, på noget tidspunkt, at vi sad og ventede på maden. Vi benyttede os af deres søndagstilbud som lyder: 5 retter og 3 glas vin for 444 kr. Mad og vin bliver valgt af køkkenet. På trods af at vi betalte for vin i glas, blev flaskerne stillet på bordet, når der var skænket op. En i selskabet drikker ikke rødvin, og hun fik derfor en flaske hvidvin med i prisen. Da der ikke var en vin til desserten, valgte vi at bestille en flaske champagne - Som egentlig ikke er en dessertvin, men den var altså god alligevel!Vi endte med en regning på godt 4500 kr for 8 prs, og så blev der naturligvis lagt en skilling til drikkepenge.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg har besøgt L'estragon!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar