Nogen dage skal aftensmaden bare være hurtig. Jeg er ikke så meget til fedtet take-away, så jeg har lidt retter på hånden, som kan laves på under en halv time. En af dem er små quick-tærter lavet i tarteletskaller. Vidste du, at ordet Tartelet stammer fra det det franske "tartelette" som betyder lille tærte? I Danmark har vi tradition for at fylde vores tarteletter med stuvning f.eks. i form af høns i asparges. Men tarteletter kan bruges til så meget andet. Når aftensmaden skal være hurtig, er det nemt at putte lidt tærtefyld og æggemasse i tarteletskaller, og bage dem i ovnen, mens man evt. laver en salat ved siden af.
Baconternene steges sprøde og afdryppes for fedt. Fordel ternene i tarteletskallerne.
Drys ost over og læg en lille klat pesto oveni - Pas på ikke at bruge for meget pesto, for det kan nemt komme til at overdøve al anden smag i tarteletten.
Pisk æg og fløde/mælk sammen til en ensartet masse. Jeg undlader at putte salt i, da der i forvejen er salt i både bacon, ost og pesto. Hæld æggemassen over fyldet, så det næsten dækker.
Bag tarteletterne i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 20 min. De skal være gyldne, uden at blive mørke på toppen.
Server evt med salat ved siden af.
Små quick-tærter med bacon og pesto - 10 stk:
- 1 pakke luksustarteletter
- 200 g bacon i tern
- Et lille glas pesto
- 50 g revet ost
- 3 æg
- 1 dl fløde eller mælk
Baconternene steges sprøde og afdryppes for fedt. Fordel ternene i tarteletskallerne.
Drys ost over og læg en lille klat pesto oveni - Pas på ikke at bruge for meget pesto, for det kan nemt komme til at overdøve al anden smag i tarteletten.
Pisk æg og fløde/mælk sammen til en ensartet masse. Jeg undlader at putte salt i, da der i forvejen er salt i både bacon, ost og pesto. Hæld æggemassen over fyldet, så det næsten dækker.
Bag tarteletterne i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 20 min. De skal være gyldne, uden at blive mørke på toppen.
Server evt med salat ved siden af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar