31. oktober 2014

Anmeldelse: Tokyo Hut - Viborg

Søndag aften tog jeg, og en flok kollegaer, til Viborg for at have lidt socialt samvær udenfor arbejdspladsen. Vi havde længe snakket om, at vi skulle ud og have sushi, men da der er et par stykker, som ikke er til rå fisk, måtte det blive et sted, hvor man også kan få noget andet. Valget faldt på Tokyo Hut i Viborg - Et sted som er kendt for deres running sushi.


Vi havde på forhånd bestilt plads til 18 prs, så da vi ankom, var der reserveret 3 stk 6 prs. borde til os. Det lægger lidt en dæmper på det sociale aspekt, at man ikke kan sidde større selskaber samlet, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at sidde 18 ved samme bord, når det drejer sig om running sushi. Bordene står med enden op mod båndene, hvor maden kører forbi. Hvis 2 mennesker skal hive mad ud til et helt selskab på 18, får de aldrig selv noget at spise. Vi havde en hyggelig aften, trods det at vi var delt op i 3 små grupper.Running sushi foregår, ved at små anretninger med sushi kører forbi bordene på et lukket, afkølet transportbånd. På Tokyo Hut har de et tilsvarende, lunt bånd der kører ovenover det kolde. Her kan man finde små skåle med bl.a. stegte nudler, kogte ris, et par sammenkogte retter og et ret stort udvalg fra frituregryden.


Sushien de serverer er super fin. Det skal selvfølgelig ikke sammenlignes med dyre, high-end sushi restauranter. Der kommer man ikke ret langt, for de 208 kr som en gang running sushi koster på Tokyo Hut. Der er et bredt udvalg af hovedsageligt uramaki, og futomaki men også de små hosomaki og en smule nigiri. Er man ikke så meget til rå fisk, men alligevel interesseret i sushien, er der også nogle stykker med udelukkende grønt eller med tilberedt skaldyr eller blæksprutte - Der er lidt for enhver smag. På det kolde bånd finder man, ud over sushi, lidt tilbehør i form af wasabi, syltet ingefær og wakame. Desuden er der frisk frugt og nogle desserter.


I det store hele var jeg godt tilfreds med stedet. Der kunne måske godt have været brug for en ekstra afrydder. Vores bord kom hurtigt til at ligne en slagmark fuld af små tallerkener. Der er 1-3 stk. sushi på hver tallerken, og når man ved siden af tager lidt tilbehør, bliver bordet hurtigt fyldt op.


Sushien var dejlig, hvis man ser bort fra, at de laver sushi med smelteost - Det tror jeg altså aldrig man ville få i japan. Jeg blev så mæt, at jeg var ved at sprække. Men nu er jeg også utroligt glad for sushi. Hvis man ikke lige er til enten det, eller frituremad, så tror jeg, at man skal finde et andet sted at spise. Alle ved vores bord, var mætte og tilfredse, da vi gik derfra - selv frøken Jeg-er-ikke-kræsen-jeg-er-kvalitetsbevidst, som hyggede sig med en skål ris, noget indbagt kylling. Jeg kommer gerne tilbage til Tokyo Hut.


I skal altså lige have et billede af den forfærdelige oste-sushi - Den kan ikke anbefales.2 kommentarer:

 1. Lyder da som om i havde en ganske god aften og som du skriver, hvis man skal have "luksus sushi", så skal man nok forvente at skulle smide lidt mere end 208 DKK per mand.

  Fine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en rigtig hyggelig aften. Sushien var lækker og frisk. Til den pris var der ikke noget at sætte en finger på - Bortset fra ostesushien ;)

   Slet