5. februar 2014

Sellerifritter

For knap en måned siden tog jeg en beslutning om at ændre min livsstil, og idag lever jeg efter Dukan-diæten. I det store hele går det ud på, at man (stort set) skal holde sig fra kulhydrater og fedt, og til gengæld proppe sig med magre proteiner. Det giver ret godt synes jeg, og oven i købet har jeg fået meget mere energi. Win-win for mig! Når man lever efter Dukan-diæten, er der rigtig mange ting man ikke må spise, men i stedet for at fokusere på det jeg ikke må få, finder jeg glæde i at lege med de ting jeg gerne må spise. Idag har jeg f.eks lavet en dukansk "bearnaise", som vi fik til en god steak her til aften. Som erstatning for traditionelle pommes frites fik vi sellerifritter. Noget som absolut kan anbefales, selv om man ikke er på diæt.

Sellerifritter - 2 prs:

1 knoldselleri
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
Friskkværnet peber
En håndfuld timiankviste

Sellerien skrælles og skæres ud i 1 cm tykke skiver. Skiverne skæres ud i 1 cm brede stænger.


Læg fritterne i et ildfast fad sammen med olivenolie, salt, peber og timiankviste. Bland det godt sammen.


Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Efter 45 min skulle de gerne være møre, men stadig have bid. Vend rundt i fritterne når de er halvt færdige.


Server fritterne, hvor du normalt ville servere traditionelle pommes frites.


Her er de brugt som garniture til en bøf bearnaise.

2 kommentarer:

 1. Det ser vildt lækkert ud! Hvem elsker ikke en god bøf og bearnaise :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie.

   Tak for de pæne ord :) Fritterne var også rigtigt gode. Sellerifritter er en af mine yndlingsspiser her om vinteren.

   Slet