22. februar 2014

Fedtfattig kryddermedister

Jeg har altid haft en stor kærlighed til gode pølser. Ikke ubestemmelige fabrikspølser, men håndlavede pølser, som er lavet med masser af kærlighed og smæk på krydderierne. I et tidligere indlæg har jeg skrevet om hjemmelavet medister, og det her er endnu en af slagsen. Jeg har denne gang valgt at lave en fedtfattig variant, og krydre med varme mellemøstlige krydderier, for at få lidt knald på smagen. Jeg synes at resultatet er blevet rigtigt lækkert, og smedebassen synes ligefrem disse er blevet bedre end min traditionelle medister.

Fedtfattig kryddermedister:

2 kg fedtfattig hakket svin og kalv
3 store løg - fint revet
2 spsk salt
3 fed hvidløg
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
3 tsk stødt sort peter
6 dl kraftig kalvefond
3 meter svinetarmAlle ingredienser (undtagen svinetarm) røres sammen til en fars. Den skal være meget lind, men ikke grødagtig.


Tag enden af svinetarmen, og luk den op. Hæld lidt vand i, så det danner en lomme. Lad vandet rende hele vejen igennem tarmen, for at folde den ud. Træk tarmen på et pølsehorn på en kødhakker (uden kniv i) Lad være med at binde knude på enden af tarmen - lad i stedet et stykke hænge, så det ikke bliver fyldt.


Med den ene hånd stoppes farsen i kødhakkeren, og med den anden hånd tager du imod pølsen. Ikke noget med at trække vildt og voldsomt i den. Bare tag imod den, og hjælp den lidt på vej, hvis tarmen hænger fast. Lad være med at stoppe pølsen for hårdt, for så sprækker den, når den steges.


Når hele pølsen er stoppet, kan du binde knude på den ene ende, og flytte rundt på farsen, så du kan skære pølsen ud i mindre portioner, og få lukket dem af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar