14. januar 2014

Varmrøget laks i kuglegrill

For en uge siden tog jeg en beslutning. Jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle begynde på Dukan-diæten, men har haft den ene dårlige undskyldning efter den anden. Men nu er jeg kommet igang, og det går super godt.

I den første fase af diæten, skal man leve af ren protein, så jeg kværner løs i kylling, fisk, æg, hytteost, skyr og den slags gode sager. Det generer mig egentlig ikke, at jeg hverken må få grønt, brød, pasta, sukker eller nogen andre former for kulhydrater. Jeg har ikke følt behov for at spise noget "forbudt", og det tror jeg skyldes, at jeg er ret god til at variere mine proteiner.

Jeg elsker røget laks, og må heldigvis spise alle typer fisk i forbindelse med min diæt. Jeg synes bare at røget laks er skrækkeligt dyrt. Igår gav jeg 30 kr for 5 små skiver (125 g) koldrøget laks! Men så er det godt at jeg kan røge selv. Jeg er godt nok ikke så rutineret, at jeg kan koldrøge, men varmrøgning er jeg efterhånden blevet ret hård til - Gæsterne på kroen komplimenterer ofte min lækre laks. Man kan ofte finde frosne portionsstykker til omkring 10 kr pr. 100 g, og så er vi altså nede i en helt anden kilopris.

Varmrøget laks i kuglegrill:

400 g laks med skind
10 g groft salt
Evt. peber efter smag

2 dl bøgesmuld
Olie til at smøre ristenLæg laksestykkerne i et fad. Drys med salt og peber, træk film over, og lad det trække på køl i mindst et døgn.


Når laksen er saltet færdig,  smører du din grillrist med madolie på et stykke køkkenrulle, og tænder op i et par håndfulde grillkul. De skal ligges i en kulholder, i den ene side af grillen.


Stil en lille foliebakke med bøgesmuld ned i kullene. Når det begynder at ryge, lægger du laksen på risten, og så er det hurtigt på med låget. Tiden i grillen afhænger af, hvor varm grillen bliver (og hvor koldt der er udenfor) Kig til fisken efter ca. 20 min.


Laksen skal være nogenlunde fast, når du trykker på den, men må ikke blive tør. Er der trukket en masse protein (gråt snask) ud på overfladen, har den fået lidt for meget, men kan sagtens spises alligevel.


Hvis kødet flager, uden at være tørt, når du brækker let i det, så har du lavet helt perfekt varmrøget laks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar