6. november 2013

Sprøde andesvær

Jeg er så småt igang med anden til Mortens aften på søndag. I år har jeg valgt at servere confiterede andelår. Igår gik jeg igang med en god portion andelår (12 stk) som skulle soigneres og krydres, så de var klar til at blive confiteret idag. På sådan nogen er der altid en hel del overskydende skind og fedt. normalvis ville jeg nok have smidt det ud og blot brugt lårene. Men så var det at jeg kom i tanke om skønne skønne andesvær. Små, sprøde, gyldne stykker af andeskind - præcis ligesom flæskesvær, bare uden gris.

Andesvær udgør en fabelagtig snack, men de er også super lækre at bruge som knas på en salat, evt kombineret med en form for andekød. Mine andelår ligger ligenu og hygger sig i en grydefuld andefedt, så andekødet måtte vi tænke os til idag. Som et lille plaster på såret ristede jeg en håndfuld mandler, som jeg hakkede groft og dryssede over salaten - Andesvær + ristede mandler = skøn forening!

Jeg ved ikke om man kan kalde det her for en opskrift, men om ikke andet så er det en guide, til at udnytte noget som du ellers ville smide ud - Stop spild af mad!

Andesvær:

Andeskind - Der skal bruges en god portion, for det svinder meget
Salt

Andeskindet skæres ud i strimler - De krymper en del, eftersom fedtet smeltes af, så lad være med at lave dem alt for små.


Varm en pande kraftigt op, og fordel andeskindet deri - Sørg for at de ikke ligger for tæt, så de ikke kommer til at hænge sammen. Skru ned for varmen, så sværene ikke brænder på. Rør jævnligt i panden.


Sværene vil hurtigt komme til at svømme i fedtet der smelter af. Når sværene har en jævn, gylden farve er de færdige. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, og drys straks med salt. Fedtet fra panden kan med fordel gemmes til senere brug. Det kan bruges til confitering, eller f.eks. til at stege kartofler i - Kartofler stegt i andefedt smager skønt.


Lad sværene køle af, inden du smager på dem. De er djævelsk varme, når de lige kommer af panden, og ikke så sprøde, som når de er kølet af.


Jeg brugte sværene som knas på en skøn efterårssalat med bl.a æble og gulerod.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar