25. november 2013

Broccolisalat med appelsin

Broccoli er super sundt. Faktisk er det så sundt, at nogen betegner det som superfood (mad med særligt sundhedsfremmende egenskaber) Den påstås at kunne forebygge diabetes, hjerte-karsygdomme og visse typer af cancer. Desuden har broccoli et meget højt indhold af vitamin-C og de gode kostfibre, der mætter godt. Men jeg spiser det nu altså, primært fordi det smager skønt.

En stor del at broccolien er stok. Mange vælger at smide stokken ud, da den har ry for at være hård og træet. Men den smager faktisk skønt sådan en. Jeg kan godt lide at skære stokken i helt tynde skiver og bruge den i en salat. Det giver et lidt rustikt look, når skiverne blandes med de små fine buketter. Brug broccolien som et sprødt indslag i en blandet salat, eller lad broccolien tage hovedrollen.

Broccolisalat - 3 - 4 prs:

1 bundt broccoli - ca 500 g
2 appelsiner
Kerner af 1/2 granatæble
1 håndfuld soyamandler

Dressing:

1/2 dl appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin
1 spsk flydende honning
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt

Skær broccolibuketterne af stokken, og del dem i mindre buketter. Snit stokken i helt tynde skiver på et mandolinjern.


Riv skallen af en appelsin, og stil den til side. Skær fileter af appelsinerne - Gør det hen over en skål, så du opsamler saften. Pres saften ud af appelsinresterne.


Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.


Bland broccoli, appelsinfileter og granatæblekerner sammen med dressingen, og lad det trække en halv times tid.


lige inden servering drysses salaten med grofthakkede soyamandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar