16. oktober 2021

Black Magic kage

 Alle bloggere og instagrammere kender Black Magic kagen - Det er nemlig en kage der gør sig usædvanligt godt på billeder på grund af den enorme mængde lækkerier den får på toppen. Du kender den sikkert også godt, det er bare ikke sikkert at du kender navnet på den.

I bund og grund et det en kul-sort chokoladekage, som bliver lagt sammen med en chokolademousse, smurt eller sprøjtet op med mere mousse, og så får den et bjerg af frugt, bær, chokolade og hvad man nu lige har lyst til, på toppen. Jeg har set et par eksempler på at man har lavet en black magic kage, og så bare puttet glasur på toppen, som en alm. chokolade kage....Det er der altså ikke særligt meget magi ved, hvis du spørger mig. Jo mere topping, jo bedre!

Opskriften er ikke min egen - Men jeg kan ikke huske hvor jeg har den fra. Det er den samme opskrift der går igen på de fleste blogs, så take your pick.

Black Magic Kage: ca. 10 prs:

  • 4,5 dl hvedemel
  • 5 dl sukker
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl kold, stærk kaffe
  • 2,5 dl mælk
  • 1,25 dl rapsolie
  • 2 breve Dr. Oetker Chokolade Kagemousse
  • Pynt efter smag

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt alle de øvrige råvarer, og rør det hele godt sammen. Smør to springforme eller runde siliconeforme  Ø24 og fordel dejen ligeligt i dem.


Bag kagerne ca. 40 min ved 180 grader varmluft. Lad kagerne køle af, inden du tager dem ud af formene. Imens kan du lave kagemoussen, fylde den i sprøjteposer og lægge på køl.
Når kagerne er kølet helt af, flækkes de hver især i to. 


Læg bundene sammen med chokolademousse imellem, og smør kagen op med mousse. Dette kan med fordel gøres dagen inden du skal bruge kagen. Den har godt af at stå og trække i køleren.


Kort før servering sprøjtes resten af kagemoussen på toppen af kagen, og den pyntes af. Den her fik hindbær, jordbær, tofifee og mini oreos på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar