20. september 2013

Cremet blomkålssuppe

Efteråret har slået kløerne i lille Danmark, og det betyder, at det er blevet suppetid. Jeg har været igang med at lave en cremet blomkålssuppe, som jeg skal bruge som forret til gæster i morgen. Jeg har lavet den allerede idag, for af en eller anden grund, bliver cremesupper bedre af at trække i køleren natten over.

Jeg har valgt at putte citronsaft i suppen, da den ellers godt kan blive en alt for kraftig/fed sag. Syren giver lige det hele et løft, men det er stadig ikke en suppe man spiser i uanede mængder. Jeg synes dog, den er lækker at få som forret (hvis det er en lille portion)Blomkåls cremesuppe - 3-4 prs.

100 g smør
100 g hvedemel
1 l mælk
1/2 l hønsefond
350 g blomkålsbuketter
1 1/2 dl fløde
Salt og hvid peber
Saften af en citron

Smørret smeltes i en gryde, uden det tager farve. Melet piskes ud i det smeltede smør og afbages et øjeblik. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og sørg for at få det pisket ordentligt sammen, så det ikke klumper. Du har nu en bechamel, og det er sådan man starter en cremesuppe. Spæd saucen op med hønsefonden.


Tilsæt blomkålsbuketterne, og lad dem koge møre. Skru ned for varmen, så suppen kun lige simrer. Ellers risikerer du at det brænder på, hvis du ikke hele tiden rører i gryden.


Når blomkålen er mør, tages gryden af varmen, og blendes helt lind. Passér suppen gennem en finmasket sigte - Det render nok ikke igennem af sig selv, så rør lidt rundt med en ske. Suppen du ender med skal være helt glat og blank.


Suppen koges op igen, og monteres med fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft.


Her er suppen toppet med ristede mandler og hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar