18. juli 2015

Frittata med bacon og kartofler

Der har været stille på bloggen længe. Jeg har ikke rigtig haft overskuddet til at få skrevet nogle ordentlige indlæg, og så synes jeg, at det er bedre at lade være. I øjeblikket er jeg sygemeldt med stress, og har fået besked af min læge, om at slappe af, og kun gøre de ting som jeg har lyst til. Well idag havde jeg lyst til at lave en frittata til aftensmad, og tage lidt billeder, så jeg kunne få skrevet en opskrift på bloggen. Det er mere end jeg har foretaget mig i de sidste mange dage, hvor tiden faktisk bare er gået med at lave ingenting.

Frittataen er den italienske pendant til vores klassiske æggekage. Den adskiller sig dog, ved at indeholde forskellige former for fyld. Det kan være alt fra rester af kød eller fisk, grøntsager, eller kolde kartofler - Og så skal man altid huske at give den en ordentlig drys med en god modnet ost og gerne lidt friske krydderurter.

Frittata med bacon og kartofler - 3-4 prs:


  • 300 g bacon i tern
  • 500 g kogte kartofler i skiver
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • Ca. 1 spsk hakket dild
  • Vesterhavsost efter smag - Pecorino, regato eller parmesan kan også bruges.
  • Friskkværnet peber




Steg baconternene gyldne og sprøde i en pande med ovnfast håndtag. Tilsæt kartoffelskiverne, og sving dem rundt i panden. Er der meget baconfedt til overs, hældes dette fra.



Pisk æggene sammen med mælken, og hæld æggemassen i panden. Drys med den hakkede dild og friskkværnet peber, og riv rigelige mængder vesterhavsost over.


Sæt panden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og bag frittataen i ca 20 min. Ryst lidt med panden, for at se om den er færdig. Den skal være fast i midten.


Server evt. med en lækker salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar