27. juli 2015

Confiterede andelår med en smag af asien - Sous Vide

Jeg har været ved at rydde lidt ud i min fryser. Jeg har en tendens til at gemme diverse lækkerier i den, som så får lov til at ligge længe, fordi det måske kan spises til en særlig lejlighed. Men nu er det jo engang sådan, at tingene ikke kan holde evigt, bare fordi det ligger i fryseren. Aller nederst i min store kummefryser fandt jeg 4 andelår, som bare lå og ventede på en god krydring og en confitering.
For at prøve noget lidt andet, end den klassiske krydring, gik jeg på opdagelse i køkkenskabe og -skuffer, og jeg endte ud i noget asiatisk-inspireret. I Asien er de meget bedre til at spise and, end vi er her i Danmark - Her i landet er det noget vi mest spiser til mortensaften og i julen, men det smager altså også godt resten af året.Confiterede andelår med soya og honning:


  • 4 stk andelår
  • 2 spsk honning
  • 4 spsk soya
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk friskhakket timian
  • 1/2 tsk friskkværnet, sort peber
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål, og stil det til side.
Trim andelårene for overskydende fedt. Skær evt rundt om knæleddet med en skarp kniv, så skindet kan trække sig sammen under tilberedning.


Put andelårene i en frysepose, hæld marinaden ved og massér den godt ind i kødet. luk for posen, og læg den på køl i et døgn. Vend posen, når du alligevel er i køleskabet efter et eller andet.


Tag andelårene op af marinaden, og børst dem nogenlunde rene for timian og hvidløgsstykker. Pak dem i en vakuumpose, så de ligger i et lag. Tilbered lårene i sous vide ved 80 grader i 9 timer. Efter vandbadet lægges lårene på en bageplade og sættes i en forvarmet ovn ved 250 grader. De skal have bare lige have så skindet bliver sprødt - dvs. ca. 5 min.


Disse blev serveret sammen med stegte nudler med grønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar