17. februar 2014

Svinemørbrad med flødeostefyld - Sous Vide - Madbloggerudfordringen II

Der har været lidt stille på bloggen her i februar måned, men jeg har haft en del om ørerne, og så må arbejdet med bloggen træde lidt i baggrunden. Nu er det imidlertid blevet tid til endnu en runde af madbloggerudfordringen. Lige som sidst er det La Cucina Nada der står bag udfordringen, men denne gang har hun slået sig sammen med Madet Mere, og de har gjort et rigtig flot stykke arbejde, for at få det hele op at køre. Denne runde af madbloggerudfordringen går ud på, at man bliver tildelt en blog, hvor man finder en opskrift som man parrer med en af sine egne. Der skal bruges mindst 3 ingredienser fra den pågældende opskrift.

Jeg blev tildelt bloggen Kager til kaffen, og hold da helt fast, hvor bliver man lækkersulten at at kigge på alle de lækre kager! Men nu er det sådan, at jeg ikke spiser kulhydrater i øjeblikket, så kager er helt udelukket for mig. Derfor blev det til en større udfordring, end jeg lige havde regnet med, da jeg meldte mig til udfordringen. Det var svært at finde en opskrift, med 3 ingredienser, som jeg rent faktisk må spise. Det lykkedes mig at finde en opskrift på cupcakes med citron, birkes og flødeost. Birkes må jeg egentlig ikke spise, men mange dukanere bruger dem alligevel som pynt på bagværk, så jeg tænkte, at en lille smule ikke kan skade ret meget. Næste udfordring blev, at finde en af mine egne opskrifter til parringen. Jeg har ikke rigtig lagt nogen dukan-opskrifter på bloggen, så det stod rimeligt hurtigt klart, at det skulle være noget kød af en art, hvor citron, birkes og flødeost bliver brugt som fyld. Valget faldt på en sous vide tilberedt svinemørbrad.

Svinemørbrad med flødeostefyld:

1 svinemørbrad - ca 500 g
2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
3 forårsløg
100 g flødeost
1 tsk blå birkes
Revet skal af 1/2 citron
Salt og friskkværnet peber

Snit løget fint, hak hvidløget og skær forårsløgene ud i fine ringe. Svits det i olivenolien på en pande - Grøntsagerne skal lige akkurat være møre. Lad det køle lidt af, og rør det sammen med flødeost, birkes og citronskal.



Afpuds mørbraden, og skær den ud, så den bliver så stor og flad som muligt. Læg en frysepose over, og bank den forsigtigt ud med en kødhammer. Læg mørbraden på et stykke husholdningsfilm. Drys den med salt og peber og fordel fyldet på halvdelen af mørbraden.


Rul mørbraden stramt sammen indeni filmen - Pas på at du ikke får film med ind i rullen. Når rullen er lavet, tager du fat om hver ende af husholdningsfilmen, og ruller hele pakke hen over køkkenbordet. Dette gøres for at stramme rullen op.


Vakuumer rullen, og læg den i sous vide vandbad ved 62 grader. Den skal have ca. 4 timer.

Når den har fået 4 timer i vandbad pakkes mørbraden ud, og duppes tør med køkkenrulle. Brun den godt af på alle sider i smør eller olie.


Jeg serverede mørbraden med sellerifritter.



4 kommentarer:

  1. Orv det var specielt at bruge birkes på den måde -
    og så er du vist blevet bidt af en gal sous vide, hva´? ;-)

    Tak fordi du gad at lege med, på trods af travlhed og kur,
    La Cucina Nada

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker min sous vide, og den skal jo bruges, når nu jeg har investeret i den :)

      Den smule birkes jeg brugte, kunne desværre ikke smages ret meget, men rent visuelt, synes jeg det er super fint med de små sorte prikker.

      Selvfølgelig vil jeg gerne være med. Jeg synes det er en super mulighed, for at lære en anden blog at kende. Deltager også gerne en anden gang :)

      Slet
  2. Først tak for de fine ord om min blog :)
    Sikke en fin måde at lave en dessert/kage om til en hovedret. Menuen kommer helt sikkert på middagsbordet snarest, for mmm det lyder lækkert.
    Fortsat god søndag.
    Christina - kager til kaffen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina.

      Jeg er glad for, at du er tilfreds med resultatet :) Håber du vil synes om opskriften, når du får den prøvet af :)

      Slet