16. december 2021

Rødkålssalat med æble

 Har i julen har vi nok alle sammen tendens til at kosten bliver lidt for fed og fattig på friske grøntsager - Og det smager jo meget godt, men personligt kommer jeg hurtigt til at savne det friske og sprøde. Mange af de klassiske juleretter kan sagtens piftes op med en lækker salat. Idag har vi f.eks. fået julemedister med den her friske rødkålssalat til. Salaten gør sig også fænomenalt sammen med anden eller gåsen til julemiddagen, eller som tilbehør til noget af det lune på juledagenes frokostborde.



Rødkålssalat med æble:

  • Ca. 700 g rødkål
  • 2 saftige æbler
  • 1 granatæble 
  • 1 håndfuld ristede mandler, saltmandler el.lign.

Dressing:

  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Snit rødkålen fint, skær æblerne ud i tern og pil kernerne ud af granatæblet. Put det hele i en stor skål.


Ingredienserne til dressingen røres godt sammen - Sørg for at honning og salt er opløst.


Hæld dressingen over salaten, og vend det hele grundigt sammen. Stil salaten på køl, og lad den trække i mindst en times tid.
Umiddelbart inden servering drysses salaten med hakkede mandler.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar