10. december 2021

Cornflakestoppe

 Ingen jul uden cornflakestoppe! Det er noget af det ypperste julesnolder du kan servere for mig, og samtidig er det en af de få ting, som man ikke kan købe færdiglavet i butikkerne. Det er begrænset hvor meget julesnolder jeg får lavet i år, da jeg har hænderne fyldt med min lille nyfødte datter, men cornflakestoppe vil jeg altså have. Heldigvis er de ret simple at lave - på trods af at min udgave ikke er den hvor man blot smelter chokolade og blander cornflakes i. Det lykkedes mig faktisk at lave en portion med Esther på armen. Så må vi se om de holder helt til jul.


Cornflakestoppe:

  • 100 g smør
  • 4 spsk kakao
  • 150 g flormelis
  • 1/2 dl sirup
  • 1 dl kokosmel
  • 5 dl cornflakes

Smør, kakao, flormelis og sirup varmes op i en gryde under omrøring. Det skal blive til en glat, ensformig masse.

Tag gryden af varmen, og tilsæt kokosmel og cornflakes.


Rør grundigt sammen, så cornflakesene er helt dækket af kakaomassen. 


Med to skeer sættes toppe af massen på en bageplade beklædt med papir. Tryk dem evt. lidt sammen med fingrene. Lad toppene køle helt af, inden de pakkes i en lufttæt bøtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar