2. maj 2021

Lemon drizzle - citronkage

 Første gang jeg smagte en lemon drizzle kage, var da jeg stod i lære som kok. Wow! Jeg havde aldrig smagt noget lignende. De fleste danskere forbinder nok citronkage med en halvsløj citronmåne fra Dancake - Den er dælme tør sådan en! En lemon drizzle kage er helt i den anden boldgade. Her bager man først en ret simpel citronkage, men når den kommer ud af ovnen, prikker man en masse huller med en gaffel, og overhælder kagen med citronsirup. Resultatet er en super svampet, ultra lækker kage, som holder sig frisk i dagevis. Jeg har et par gange også lavet kagen med lime - det er bestemt heller ikke dumt.


Lemon drizzle - citronkage:

  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • Reven skal fra 2 citroner
  • Saft fra 1 citron

Sirup:

  • Saft fra 1 citron
  • 100 g sukker

Alle ingredienserne blandes og røres sammen med håndmixer eller på røremaskine.


Smør en sandkageform og drys den med sukker. Hæld dejen heri, og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 35 min.


Kog sukker og citronsaft til siruppen op, indtil sukkeret er opløst. Når kagen lige er kommet ud af ovnen, prikkes den over det hele med en gaffel eller kødnål, hvorefter siruppen hældes ud over kagen. Sørg for at hele overfladen får sirup. Det vil hurtigt blive opsuget i kagen.


Når kagen er helt kølet a, kan den evt. overtrækkes med glasur. Jeg synes det er lækkert med mere citron, så jeg laver selvfølgelig en gul citronglasur.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar