Det er blevet tid for varme hveder igen. Dem er jeg altså glad for sådan nogen. Jeg spiser meget sjældent hvidt brød. Det er absolut ikke fordi jeg ikke kan lide det. Det er nærmere fordi jeg har et nærmest junkie-lignende forhold til kridhvidt brød med tandsmør - Når jeg først kommer igang, så har jeg svært ved at stoppe igen 🙈 MEN jeg vil altså have de årlige varme hveder. Fra min barndom har jeg minder om aftenen før store bededag, som nærmest var en lille fest for os børn. Det var ikke lige hver dag det skete, at vi fik aftenskaffe, men bededags hvederne var et fast indslag. Min mor ristede dem i ovnen, og så blev de serveret med koldt smør, ost og marmelade.
Man kan købe hveder over alt, men der er nu noget særligt over dem man selv har bagt. Jeg twister mine med reven citronskal, som giver et lækkert touch, der komplimenterer den klassiske kardemomme rigtig fint.
Hvedeknopper - ca. 18 stk:
- 120 g smør
- 100 g honning
- 5 dl sødmælk
- 50 g gær
- 2 tsk salt
- Reven skal af 1 citron
- 3 tsk kardemomme
- 1 kg hvedemel
- 2 æg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar