14. april 2015

Burritos con caballo - Wraps med krydret hestefilet

Hestekød er ikke noget der kommer på ret mange danske middagsborde. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor, for hest er billigt og lækkert. Langt de fleste har nok hørt sætningen "Hestekød smager ikke godt, det er alt for sødt" Men det er en sandhed med modifikationer - Kødet er ikke sødt, men det er fedtet. Når jeg får hestekød hjem er det fileter. Dem pudser jeg så selv af, skærer i bøffer, småkød og hakker resterne. På den måde styrer jeg helt selv, hvor meget fedt jeg ønsker. Fileten er ikke særligt marmoreret, så alt fedtet ligger udenpå kødet. Jeg vil vædde med, at de fleste ville gætte på kalvekød, hvis de ikke vidste at det er hest. Det er en stor skam, at hovedparten af de heste, der slagtes her i landet, bliver eksporteret til sydeuropa, for det er en sund og dejlig spise - Og det er altså ikke mere synd at slagte en hest, end det er at slagte et lam eller en gris.

Burritos con caballo - 6 stk:


  • 400 g hestefilet
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk tørret koriander
  • 1/4 tsk tørret spidskommen
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 spsk fint reven limeskal
  • 1 knivspids kanel
  • Olie til stegning


  • 6 tortillas
  • 1 mini romaine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg



Avocadocreme:

  • 2 avocadoer
  • 4 spsk creme fraiche
  • Saft af en lime
  • 1/2 tsk salt






Kødet skæres ud i mundrette stykker. Alle krydderier, hvidløg og limeskal stødes sammen i en morter. Vend kødet grundigt sammen med krydderblandingen, og sæt det på køl i mindst en time - Gerne natten over.


Avocadoerne blendes helt glat med creme fraiche, salt og limesaft. Du kan også vælge at lave en guacamole, men jeg synes at en lidt mere neutral avocadocreme er god til det krydrede kød.


Skær grøntsagerne ud og put tortillas i ovnen. Steg kødet på en pande ved høj varme.


Smør en god skefuld avocadocreme på de varme tortillas, top op med grøntsager og kød, og rul dem sammen.


Server med en iskold Corona.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar