11. november 2020

Squashspaghetti med bagt laks og hvidvinssauce

Jeg er ikke den store tilhænger af regler, eller dogmer, for min kost. Derfor er jeg heller ikke tilhænger af LCHF, som jeg tror ideen om grøntsagspasta stammer fra. Til gengæld er jeg kæmpe fan, når jeg kan erstatte relativt kalorietætte madvarer, med noget andet der har et lavere kalorieindhold, og til gengæld smager rocker-godt. Et eksempel på dette er: Squashspaghetti. Det har egentlig ikke så meget med spaghetti at gøre, bortset fra at det har nogenlunde samme form, og så kan man bruge det til at erstatte almindelig spaghetti. Det er i al sin simpelthed blot squash, som er revet i strimler på et mandolinjern. Det har en relativt neutral smag, men til gengæld har det et lækkert bid og knas, hvis man ikke tilbereder det for hårdt. Det er også en god måde, at øge sit grøntsagsindtag betragteligt, hvis det kniber lidt med at nå de 600 g om dagen.



Squashspaghetti med bagt laks og hvidvinssauce - 2 prs:

  • 2 små squash
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie

  • 1 stort løg - hakket
  • 2 fed hvidløg  hakket
  • 20 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk fiskebouillonpulver el. 1 terning
  • Saft og reven skal af 1/2 citron
  • 2 1/2 dl fløde 
  • 2 dl ærter
  • 2 spsk hakket dild

  • 2 lakseportioner
  • Flagesalt
  • Citronpeber


Vask squash og riv dem i strimler på et mandolinjern. Put strimlerne i en stor skål, og sæt dem til side.




Læg laksefileterne i et ovnfast fad, drys med salt og citronpeber. Sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bag laksen i ca. 12 minutter.


Smelt smørret i en gryde, kom løg og hvidløg i, og lad det småsimre indtil løgene er klare og bløde. Tilsæt hvidvin og fiskebouillon, og lad det simre, indtil væsken er næsten væk.


Hæld en kande kogende vand over squashspaghettien, sammen med salt og olivenolie. Lad det stå og trække, mens du laver sovsen færdig.

Hæld fløden i gryden sammen med citronsaft og -skal. Lad det koge lidt ind, til sovsen bliver tyk og cremet. 


Tilsæt ærter og hakket dild. Smag til med salt og evt. friskkværnet peber.

Hæld vandet fra squashspaghettien. Anret i en dyb tallerken med hvidvinssovsen og et stykke laks ovenpå.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar