18. juni 2016

Kartoffelsalat med sennep/honning-vinaigrette

Sæsonen for nye danske kartofler er godt igang, og det er noget vi har ventet længe på, her i huset. Vi har længe gået og drømt om kartoffelmadder og kartoffelsalat. Begge dele kan selvfølgelig godt laves af vinterkartofler, men de smager altså bare ikke lige så godt, som de små nye guldklumper.

Når det kommer til kartoffelsalat, så har jeg et lille repertoire, som jeg veksler imellem. I mit barndomshjem var en kartoffelsalat altid lavet med masser af løg og karrydressing, og sådan laver min mor den stadig. Karry-kartoffelsalaten er klart blandt favoritterne, men det er nu også meget rart, at få noget andet engang imellem.

Denne version er lavet med en lækker senneps-vinaigrette, som er smagt til med honning. Den er ikke vildt stærk, men napper kun akkurat en lille smule i tungen. Et godt alternativ til den lidt tunge creme fraiche/ mayonnaise-dressing, som ofte er kendetegnet ved kartoffelsalater.


Kartoffelsalat med sennep/honning-vinaigrette - 3-4 prs:

  • 1 kg kogte, afkølede kartofler
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 stor spsk grovkornet sennep
  • 1/2 dl jomfru olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk finthakket persille
  • Salt og friskkværnet peber

Sennep, olivenolie, honning og persille røres sammen og smages til med salt og peber. Lad dressingen trække en halv times tid, så smagene trænger sammen.


Skær kartoflerne i skiver, og vend dem sammen med sennepsdressingen.


Snit rødløget helt fint, og rør det sammen med resten af kartoffelsalaten. 


Lad gerne salaten hvile lidt, så smagen kan trække lidt ind i kartoflerne. Server kartoffelsalaten næste gang du skal grille, eller hvis blot du har nogle kolde, kogte kartofler i overskud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar