1. juli 2014

Jordbærtrifli med myntesirup

Mine højbede bugner med jordbær lige nu. Næsten hver aften spiser vi jordbær med mælk og fløde, og derudover ryger der lidt i fryseren til dårligere tider. For at variere det en smule, lavede jeg en jordbærtrifli den anden dag. Jordbærrene blev vendt i en smule myntesirup, som giver en dejlig sødme og friskhed til bærrene - Ikke fordi mine jordbær ikke er søde nok i forvejen, men myntesmagen passer bare rigtig godt til. Triflien kan bruges som dessert eller til aftenskaffen.

Jordbærtrifli med myntesirup - 2 prs:

250 g jordbær
4 spsk myntesirup
10 makroner

Råcreme:
1 æggeblomme - brug evt. pasteuriseret, hvis du er bange for salmonella
3 spsk flormelis
1 dl fløde


Skær jordbærrene ud i mundrette stykker, og vend dem sammen med myntesiruppen.


Til råcremen piskes æggeblommen let og luftig med flormelis. I en anden skål piskes fløden let stiv, og begge dele vendes herefter sammen.


Knus makronerne. Fordel halvdelen i bunden af to glas. Derefter lægges et lag jordbær ovenpå - Sørg for at få lidt af siruppen med. Put et lag råcreme på, og gentag med makroner, jordbær og creme. Pynt evt. med et par mynteblade.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar