1. juli 2014

Myntesirup

Sidste år plantede jeg en lille potte pebermynte i mit urtebed. Dengang var jeg ikke klar over, hvor meget sådan en egentlig gror - og breder sig! Hvis ikke det var fordi, jeg med ret hård hånd holder den nede, ville hele bedet være fuld af mynte. Pebermynten har en ret kraftig smag, så dens anvendelsesmuligheder er ret begrænset. Det er ihvertfald noget der skal bruges meget forsigtigt, hvis man vælger at pynte sine desserter med det. Ellers smager det lidt som at få en ordentlig klat tandpasta i munden lige midt i isen. En god måde at få brugt en masse mynte, og hengemme smagen til dårligere tider, er at lave en sirup. Min version af myntesirup har en dejlig afdæmpet smag, og kan derfor bruges med lidt mere rund hånd end den rene mynte. Prøv at blande siruppen op med vand og drik det på en varm sommerdag. Brug siruppen til at marinere frugtstykker, eller rør lidt i din yoghurt naturel. Siruppen giver en sød men alligevel frisk smag.

Myntesirup - 1/2 liter:

2 dl vand
300 g sukker
En ordentlig håndfuld frisk mynte


Hak mynten groft. Gerne med stilkene, for der er smag i hele planten. Put sukker, vand og mynte i en gryde.


Lad vandet koge op, så sukkeret opløses, og sluk derefter for varmen. Lad gryden stå 15-20 min, så smagen trækker ud af mynten.


Tag mynten op med en hulske, og sigt siruppen over i et skoldet glas eller en flaske.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar