2. juli 2014

Syltede grønne jordbær

De fleste mennesker spiser kun jordbær, når de er søde, saftige, solmodne og røde. Men vidste du godt, at grønne, umodne jordbær også kan være rigtigt lækre? De er selvfølgelig ikke så nemme at få fat i, hvis ikke du selv har en have med jordbærplanter, men måske har du en sød nabo eller et familiemedlem, der kan levere grønne jordbær, så du kan sylte et enkelt glas. Mine jordbær har ikke været overdrevent leveringsdygtige i år, så jeg har måttet styre min lyst, og kun syltet en lille portion, i anledning af madbloggerudfordringens tredje runde. Her var et af kriterierne nemlig, at sommerens bær skulle anvendes i retten, og her synes jeg, at syltede grønne jordbær giver et fint pift til min ret. Mit endelige bidrag til udfordringen, vil blive udgivet i et andet indlæg snarest.Syltede grønne jordbær - 1 stort glas:

500 g grønne, umodne jordbær
2 dl sukker
3 dl lagereddike
1 tsk peberkorn
Evt. lidt atamon

Jordbærrene vaskes grundigt. Du behøver ikke at nippe dem - Jeg synes at bladkransen er yderst dekorativ, så jeg nøjes med at klippe stilken af med en saks. Læg jordbærrene i et skoldet (evt. atamonskyllet) sylteglas.


Eddike, sukker og peberkorn koges op, til sukkeret er helt opløst.


Hæld den kogende lage over bærrene, og luk glasset.


Efter ca. 3 timer er bærrene faktisk klar til at spise. De kan selvfølgelig også gemmes på lige fod med andet sylt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar