17. november 2013

Cheesecake med citron og hindbær

I loooove cheesecake! Ja faktisk elsker jeg bare ost og retter med ost. Min familie er også glade for cheesecake, så jeg havde egentlig bestemt mig, for at vi skulle have sådan en til dessert Mortens aften. Sådan kom det ikke til at gå, for den mislykkedes totalt, og jeg blev så sur, at jeg smed både kage og springform i skraldespanden. Kokke har temperament - er det ikke sådan man siger? Ej, det var en rigtig dårlig springform, som jeg havde været irriteret på længe, så det var ikke kun mit arrigskab, der gjorde at den måtte lade livet. Men jeg havde altså lovet min far et stykke cheesecake, som jeg ikke kunne give ham, og det var jeg træt af. I denne weekend har min far og svigerfar så været her og hjælpe med et lille byggeprojekt vi har gang i, og så skulle de altså have den ostekage! Denne gang havde jeg fået justeret min opskrift, og den blev mere end vellykket.

Cheesecake med citron og hindbær - 8 - 10 prs:

150 g digestive kiks
50 g mandler
150 g smør
4 blade husblas
200 g flødeost naturel
2 æg - Deles i blomme og hvide
250 g creme fraiche - Min. 18% fedt
Marv af 1/2 vanillestang
Fintrevet skal af en citron
Saft af 1/2 citron
50 g flormelis
150 g hindbær

Smelt smørret. Hak kiks og mandler i en foodprocessor og bland det sammen med smørret. Hæld blandingen i en springform på ca. 25 cm. Fordel det jævnt og tryk det fladt.


Læg husblassen i blød i koldt vand. Put flødeost, æggeblomme, cremefraiche, vanillemarv, citronskal og -saft i en skål, og rør det sammen. Pisk æggehviderne stive med håndmikser. Tilsæt flormelis og pisk et par minutter mere - Der skal piskes så meget luft som muligt i.


Smelt husblassen over vandbad og rør den i osteblandingen. Herefter vendes de piskede æggehvider i. Tilsæt hindbærrene - Jeg bruger hjemmedyrkede hindbær som har været i fryseren. På den måde afgiver de lidt saft, som giver en fin farve til ostemassen. Hæld ostemassen over kiksebunden.


Er der store luftbobler på overflade, punkteres disse, inden kagen dækkes med film og stilles i køleskabet. Den skal stå min. 3 timer, inden den har sat sig.


Inden servering kan kagen pyntes som man lyster. Her har jeg gjort det helt simpelt med høvlede chokoladespåner. Da kagen i sig selv er ret syrlig, kan den sagtens bære, at blive serveret med en sød coulis el.lign. 

2 kommentarer:

  1. Hej, det ser virkelige lækkert ud det her. Vil prøve opskriften af, når jeg har mere tid i næste uge. Min egen blog www.http://www.xs-design.nu handler om alt mellem himmel og jord - også mad.

    SvarSlet
  2. Hejsa. Tak for din kommentar. Er altid glad for at kunne inspirere.

    SvarSlet