Sidste sommer var vi på ferie i Grækenland. Ud over at vi mæskede os i fantastiske oste, spiste vi også en hel del souvlaki. Souvlaki er grillspyd med marineret svinekød, og i nogle tilfælde også lidt grøntsager. Det er en af de retter, som man kan få på alle spisesteder, og det er super lækkert.
I stedet for at købe souvenirs, købte jeg selvfølgelig krydderier og olier med hjem - Nørdet som jeg er. En af de ting der sneg sig med hjem, var en pose med souvlaki krydderi, så det bruger jeg naturligvis til mit kød. Men for at i også kan få den fantastiske smag af Grækenland, har jeg fundet frem til en opskrift på en hjemmelavet krydderblanding. Opskriften er lånt her
Krydderiblanding:
1/2 tsk tørrede fennikelblade
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk løgpulver
1/2 tsk stødt koriander
1 tsk tørret persille
1/2 tsk stødt peber
1 tsk karry
1/2 tsk chili
1/2 tsk kanel
1 tsk tørret timian
1/2 tsk hvidløgspulver
2 spsk mild paprika
1 tsk tørret rosmarin
Alle krydderierne blandes, og puttes i en lufttæt beholder. Der er langt mere end der skal bruges til en portion kød.
Souvlaki - 4 stk:
1 svinemørbrad - ca. 500 gram
2 spsk krydderiblanding
1 spsk rødvinseddike
1 dl olivenolie
1/2 tsk salt
1 løg
1 peberfrugt
Rør en marinade sammen af krydderiblanding, rødvinseddike og olivenolie.
Afpuds mørbraden, og skær den ud i mindre stykker. Jeg skærer den i ca. 3 cm tykke skiver, som jeg deler i to. Vend kødstykkerne sammen med marinaden, og lad det trække på køl i min. 3 timer.
Drys salt over kødet, og vend det godt sammen, inden du sætter det på grillspyd. Skær peberfrugt og løg ud i mindre stykker, og træk både kød og grønt på spyd.
I stedet for at købe souvenirs, købte jeg selvfølgelig krydderier og olier med hjem - Nørdet som jeg er. En af de ting der sneg sig med hjem, var en pose med souvlaki krydderi, så det bruger jeg naturligvis til mit kød. Men for at i også kan få den fantastiske smag af Grækenland, har jeg fundet frem til en opskrift på en hjemmelavet krydderblanding. Opskriften er lånt her
Krydderiblanding:
1/2 tsk tørrede fennikelblade
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk løgpulver
1/2 tsk stødt koriander
1 tsk tørret persille
1/2 tsk stødt peber
1 tsk karry
1/2 tsk chili
1/2 tsk kanel
1 tsk tørret timian
1/2 tsk hvidløgspulver
2 spsk mild paprika
1 tsk tørret rosmarin
Alle krydderierne blandes, og puttes i en lufttæt beholder. Der er langt mere end der skal bruges til en portion kød.
Souvlaki - 4 stk:
1 svinemørbrad - ca. 500 gram
2 spsk krydderiblanding
1 spsk rødvinseddike
1 dl olivenolie
1/2 tsk salt
1 løg
1 peberfrugt
Rør en marinade sammen af krydderiblanding, rødvinseddike og olivenolie.
Afpuds mørbraden, og skær den ud i mindre stykker. Jeg skærer den i ca. 3 cm tykke skiver, som jeg deler i to. Vend kødstykkerne sammen med marinaden, og lad det trække på køl i min. 3 timer.
Drys salt over kødet, og vend det godt sammen, inden du sætter det på grillspyd. Skær peberfrugt og løg ud i mindre stykker, og træk både kød og grønt på spyd.
Læg spydene på grillen, og steg dem i ca. 10 min. Vend spydene ofte, så de ikke bliver brændt.
Server spydene på ægte græsk manér med tzatziki og græske pitabrød.