Dumplings er et utroligt vidt begreb, da det egentlig bare dækker over noget der er pakket ind i en form for dej. Men for mig, og sikkert også for mange andre, er dumplings noget jeg forbinder med asien, og består af en tynd pasta-agtig dej, med en form for fyld lavet af enten kød eller grøntsager. Der kan være de kinesiske jiao zi eller wontons, eller måske de japanske gyoza. De ligger ret tæt op ad hinanden, og derfor synes jeg det er nemmere, blot at kalde det hele for dumplings.
Jeg havde egentlig en intention om at den her opskrift skulle være på de japanske gyozaer, men hvis de skal være helt autentiske, så steger man først bunden på dem, for så at tilsætte vand til panden, og lade dem dampe færdigt. Jeg havde en ret stor portion jeg skulle have lavet, og så synes jeg det er nemmere, at dampe dem i min bambus-dampe-kurv, hvor jeg kan dampe i flere lag ad gangen. Hvis man så gerne vil have den stegte bund, kan man hurtigt brune dem en smule i en pande bagefter. Har man dampede dumplings til overs, kan de også nemt genopvarmes i panden, ved at stege dem gyldne ved middelvarme, og vupti, så er der lækre reste-snacks dagen derpå.
Dumplings med kyllingefyld - ca. 25 stk:
- 200 g hvidkål
- 75 g vandkastanjer (fra dåse)
- 1 forårsløg
- 225 g hakket kylling (ca. 10% fedt)
- 1 spsk majsstivelse
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk lys soya
- 1 tsk sukker
- 1 pakke gyoza skins (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 1 lille fed hvidløg
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 spsk sukker
- 1/2 dl malteddike (kan erstattes af æblecidereddike)
- 1 dl lys soys
- 1 spsk sesamolie
Skær grøntsagerne ud i mindre stykker, put det i en foodprocessor, og hak det fint - uden at det bliver til mos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar