21. januar 2021

Krydret ølkage med koldt smør

 Jeg er rigtigt glad for krydrede kager. En af mine yndlingskager er en lækker, krydret sirupslagkage med smørcreme. Skal det være en hel del nemmere og hurtigere, så er en krydret ølkage en oplagt mulighed. Det må ganske enkelt være en af verdens nemmeste kager. Alle ingredienserne skal bare røres sammen, hældes i en smurt rugbrødsform og bages i godt en time, så er der friskbagt kage. Sådan en ølkage bliver super sprød udenpå med en tæt krumme indeni. Når den er kølet af, skal den skæres ud i skiver, der næsten ligner et stykke rugbrød. Sådan en skive skal have et godt lag koldt smør, og nydes med en kop varm kaffe til.



Krydret ølkage:

  • 330 ml nisseøl/hvidtøl
  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk allehånde
  • Smør og mel til formen

Alle ingredienser puttes i en skål og røres godt sammen. Det kan sagtens gøres med en grydeske, men du kan selvfølgelig også røre den på en røremaskine.


Når dejen er rørt sammen, tager du en klat smør og smører ud i en rugbrødsform. Formen drysses herefter med hvedemel. Dette gøres for at kagen slipper formen, når den er bagt.


Dejen hældes i formen. Der skal være god plads til at kagen kan hæve til dobbelt størrelse. Ølkagen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 1 time og 15 min.


Lad kage køle af, inden du skærer den i skiver og serverer med koldt smør. Har du bagt mere end du kan spise, så kan du fryse kagen ned.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar