14. august 2013

Tomatmarmelade

Jeg har været ved at rydde lidt ud i mit drivhus. Det var blevet til lidt af et vildnis, efter jeg er begyndt på nyt job, og dårligt nok har tid til at spise de grøntsager jeg dyrker deri. Der var efterhånden rigtig mange tomater, der trængte til at blive plukket, og jeg har derfor været ved at lave tomatmarmelade. Det lyder måske som en mærkelig ting i nogle ører, men tomaten er jo egentlig et bær, og den er lækker og sød, så hvorfor ikke lave marmelade af den? Jeg kan godt lide en smule marmelade ovenpå en ostemad, og her er tomatmarmeladen virkelig god. Den kan også spises som tilbehør til stegt kød, eller blot på en skive brød. Prøv den, den er god!Tomatmarmelade - ca. 1/2 liter:

800 g tomater - Jeg endte med at have ca. 400 g, da de var rengjort.
200 g sukker
1/2 dl æblecidereddike
Bælgen fra en vanillestang - jeg gemmer dem, når jeg har brugt marven
Geleringsmiddel - læs anvisningerne på posen
1 1/2 tsk flydende atamon

Skær tomaerne over og fjern blomst og indmad - det tager ret lang tid, hvis man, som jeg, har valgt at dyrke cocktail- og cherrytomater.


Hak tomaterne lidt - Jeg giver dem en kort tur i min foodprocessor, men det kan selvfølgelig også gøres med en kniv. De skal bare være i mindre stykker, ikke hakkes til mos.

Put tomaterne i en gryde sammen med æblecidereddike, vanillebælg og sukker. Kog det op, og lad det simre i 10 min. Tilsæt geleringsmiddel - Følg instruktionerne på posen. Tag marmeladen af varmen, tilsæt atamon og rør godt rundt.


Fyld marmeladen på skoldede, atamonskyllede glas, og luk dem straks.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar