9. august 2013

Pariserbøf

De sidste par uger har jeg haft helt vildt meget lyst til en pariserbøf. Det hele startede egentlig med et billede på Facebook, hvor jeg kunne se en veninde sidde og spise pariserbøf og drikke kold øl på en fortovscafé. Sådan noget er tarveligt! Især når jeg har været i byen og spise, på mine få fridage, så jeg ikke har haft en chance for at sætte tænderne i en af de lækre hakkedrenge med tilbehør. Min version af pariserbøf er ikke helt klassisk. Jeg laver en fars, som jeg tilsætter lidt forskellig smag - En klassisk pariserbøf er lavet af ren hakkekød. Begge dele smager dejligt.

Mange anser pariserbøffen for en frokostret, men jeg synes nu, at den egner sig fint til aftensmad. Så det var hvad vi fik til aften idag. Pariserbøf med det hele. Inklusiv rå æggeblommer leveret fra egne høns - Vi lever livet farligt!

Pariserbøf - 2 prs:

Fars:

500 g hakket oksekød
2 spsk finthakket løg
2 spsk finthakket rødbede
1 spsk finthakket kapers
1 tsk stærk sennep
1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber

Derudover:

2  skiver franskbrød eller sandwichbrød 
Smør til stegning
2 spsk revet peberrod
2 spsk kapers
2 spsk hakket rødbede
2 spsk finthakket løg
2 æggeblommer

Rør alle ingredienserne til farsen sammen, og stil den på køl en halv times tid.


Del farsen i to, og form hver del til en hakkebøf. Læg hver bøf på en skive brød, og træk kødet godt ned over kanten - Det vil trække sig lidt sammen under stegning.


Smelt smørret i en pande, og læg bøfferne på med brødet nedad. Steg et øjeblik, så brødet bliver sprødt, men pas på ikke at give det for længe. Vend forsigtigt bøfferne, og steg dem ved kraftig varme et par minutter.


Herefter sætter jeg panden med bøfferne i ovnen - ca. 7-8 min ved 200 grader. De kan selvfølgelig også steges færdig på komfuret.


Anret hver bøf med hakket løg, rødbedetern, kapers, peberrod og æggeblomme.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar