26. november 2015

Rundtossede kakao/citron-småkager

Det er så småt ved at være tid for julebag. Vi har allesammen nogle favoritter, som er et must i julemåneden, men indimellem er det meget rart at prøve noget nyt. Jeg synes at disse skønne spiral småkager er flotte at kigge på, men hvis du ikke gider arbejdet med at lave spiraler, kan du blot arbejde de to deje sammen, uden at ælte for meget - Så får du fine marmorerede småkager, og de er også flotte. Hvis du bager dem nu, holder de sikkert ikke helt til jul, for de er knasende lækre og har en rigtig fin balance mellem bitter kakao og syrlig citron.



Rundtossede kakao/citron-småkager - Ca. 75 stk:

Grunddej:

250 g flormelis + lidt til at drysse ud på bordet
250 g hvedemel
250 g smør
1 æg

Kakaodej:

1 spsk kakao
Ca. 4 spsk flormelis

Citrondej:

1 tsk citronekstrakt
1 tsk gul farvepasta
Ca. 100 g flormelis


Alle ingredienserne til grunddejen arbejdes sammen i foodprocessor - Det kan også sagtens gøres i hånden, men det tager lidt tid.


Del grunddejen i to lige store portioner. Saml dem, og lav en fordybning i hver. I den ene tilsættes kakao, i den anden tilsættes citronekstrakt og pastafarve. Arbejd dejene godt igennem, og brug den ekstra flormelis til at holde sammen på det hele, og gøre dejene lidt nemmere at arbejde med. Dejene vil være ret bløde, mens man arbejder med dem, men sådan skal de være.


Sæt dejene på køl i mindst en halv times tid, så de bliver lidt fastere.


Rul hver dej ud mellem to stykker bagepapir. De skal være ca samme størrelse og samme tykkelse. Herefter lægges de ovenpå hinanden, og trykkes let sammen med kagerullen. Skær kanterne af, så du har en helt skarp rektangel.



Brug bagepapiret til hjælp, og rul dejen stramt sammen, så du får en lang pølse. pak den ind i bagepapiret, og læg rullen på frost i en times tid, så den kan hærde.


Kanterne, som du har skåret af, presses sammen og rulles ligeledes til en pølse, som lægges på frost.


Når dejen er tilpas nedkølet, så du kan skære den, skæres den ud i skiver på ca 3 mm tykkelse, og lægges på bagepapir. Lad være med at lægge dem for tæt, for de flyder lidt ud.
Bages ved 200 grader i 8-10 min - Hold øje med at de ikke bliver mørke.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar